Peti međunarodni kongres, Održiva arhitektura – energetska efikasnost

  0
  Foto: promo

  Peta tradicionalna jubilarna međunarodna manifestacija i kongres ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST održaće se od 7. do 9. oktobra 2022. u renomiranom i atraktivnom prostoru Jugoslovenske kinoteke, sa svečanim otvaranjem u 19h. Kongres obuhvata odgovarajuća predavanja, izložbe arhitekata i sponzora, radionice, tribine i konkurs “MIKRO EKO KUĆA 2022” za mlade arhitekte, dizajnere i pejzažne arhitekte do 30 godina i studente odgovarajućih fakulteta. Kongres organizuju Udruženje EKOKULT+ i Magazin za eko arhitekturu i kulturu EKO KUĆA, u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, Zagrebu i Podgorici.

  Kongres ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST obuhvata više segmenata: predavanja najpoznatijih svetskih arhitekata i radionice namenjene arhitektima, studentima, doktorantima i stručnjacima iz tangencijalnih oblasti, kao i izložbu projekata i realizacija predavača, koja će biti otvorena u holu Jugoslovenske kinoteke od 7. do 9. oktobra.

  Kongres će, kroz sve segmente, obuhvatiti značajne teme sa fokusom na održivi, ekološki i energetski efikasan pristup u arhitekturi uz upotrebu obnovljivih izvora energije, odgovarajućih materijala, savremenih tehnologija i sistema građenja. Predavači, autoriteti u ovim oblastima u svetskim okvirima, kroz recentne projekte i studije približiće domaćoj javnosti svetske savremene tokove u arhitekturi, dizajnu i vizuelnim umetnostima uopšte, kroz odgovarajući održivi i ekološki pristup stvaralačkim procesima i novim metodama u arhitektonskom projektovanju i dizajnu, uz upotrebu obnovljivih izvora energije, čistih i energetski efikasnih, zelenih tehnologija, nezagađujućih i recikliranih materijala. Na izložbi sponzora imaćemo priliku da vidimo nove tehnologije, proizvode i materijale koji se primenjuju u ekološkoj, održivoj i energetski efikasnoj arhitekturi.

  Predavači na Kongresu su:

  Nina Edwards Anker / Nea Studio / SAD

  Vladimir Lojanica / Dekan Arhitektonskog fakulteta u Beogradu / Srbija

  Sonja Radović Jelovac / Studio Synthesis / Crna Gora

  Ad Kil / RO&AG Architecten / Holandija

  Marina Zajec / Arhitektura E.L.I. / Hrvatska

  Victor Marti & Faidra Matziaraki / Cometa Architecs / Španija

  Li Xiaodong / Li Xiaodong Atelier / Kina

  Francesco Di Gregorio / Di Gregorio Associati / Italija

  Špela Videčnik / Ofis Arhitekti / Slovenija

  Paulo Merlini / Paulo Merlini Architects / Portugalija

  U okviru Kongresa će biti održane dve radionice:

  Radionica 1: Dr Nina Edwards Anker, član AIA i osnivač Nea studia specijalizovanog za arhitekturu i dizajn eneterijera, sa fokusom na održivost . Dobitnica je mnogobrojnih nagrada za arhitekturu i dizajn i predavač na više univerziteta širom sveta. Održaće jednodnevnu radionicu o mogućnostima korišćenja solarne energije i njene primene u dizajnu I rasveti enterijera.

  Radionica 2: Marina Zajec, arhitekta sa međunarodnim sertifikatom stručnjaka za zelenu gradnju i specijalista za gradnju zgrada prirodnim materijalima, održaće radionicu o svim aspektima građenja pasivnih kuća građenih slamom .

  Rane prijave i uplate – kupovina karata sa popustom od 30%, je omogućena do 01.09.2021. godine, odnosno do popune mesta. Posle ovog roka cena karata biće u punom iznosu. Za studente smo omogućili kupovinu karata po posebnim cenama za studente. Sve informacije o prijavi i uplati karata možete naci na sajtu www.congress-saee.com