Pet ubistava, otmica, droga, silovanje… : Šta se sve stavlja na teret članovima Belivukove grupe

0
Prinstcreen/YouTube

Članovima kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića danas će iz Višeg suda biti upućene optužnice.

Osim Belivuka, Miljkovića, Srđana Lalića, optužnicom su obuhvaćeni između ostalih Nebojša Janković, Nemanja Đurić, braća Budimir, Dejan Tešić, Vlado Draganić, Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević, Aleksanadar Vučeljić, Nemanja Lakićević, Filip Ivanovski, Željko Кodžić, Vlado Georgijev, Slađana Sekulić, B.К, Nikola Steganović, Vladimir Grek, Marko Andrić, Aleksandar Š. Mijat S, Miloš selak Lukić, Aleksa Dunjić, Vojislav Đorđević, Vlado Draganić…

Blic prenosi detaljno za koja krivična dela se tereti 29 članova koji su trenutno u pritvoru.

Deo njih se tereti za četiri ubistva za razliku od vođa grupe koji su optuženi za pet ubistava. Pojedini članovi grupe nemaju ubistva, ali imaju otmice. A.Š se jedinki tereti i za silovanje.

Dela koja se Belivukovoj i Miljkovićevoj grupi stavljaju na teret

Okrivljenima, braći Budimir, stavljeno je na teret da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Nebojša Janković tereti se da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, četiri ubistva u saizvršilaštvu i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom N.Đ, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, četiri ubistva i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom D.T, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, četiri ubistva i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija kao i krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga iz člana.

Okrivljenom V.D, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, pet ubistava i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom B.H, a koji je ovih dana u medijima pominjan kao svedok saradnik, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i četiri ubistva.

Okrivljenom N.S stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, dva ubistva i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana.

Okrivljenom A.V, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice, krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 246 stav 5 КZ.

Okrivljenom N.L, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i jedno ubistvo.

Okrivljenom M.T, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice, krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Okrivljenom F.I stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice.

Okrivljenom Ž.К, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom V.G, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom S.S stavljeno je na teret da je izvršila krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom B.К, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Okrivljenom N.S, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Okrivljenom V.G, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice.

Okrivljenom M.A, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Okrivljenom A.Š, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice, krivično delo silovanja, krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Okrivljenom M.S stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice.

Okrivljenom M.L.S, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice.

Okrivljenom A.D, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice.

Okrivljenom V.Đ, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice

Okrivljenom V.D, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Okrivljenom A.Š. stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom A.S. stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice.