Pet ljudi ozdravilo, 12 novoobolelih u Hrvatskoj, ukupno 81 potvrđen slučaj

0
Ilustracija. Foto: Profimedia

U Hrvatskoj je potvrđeno 12 novoobolelih od korona virusa, pa ih je u zemlji ukupno 81, od kojih je petoro ozdravilo, objavljeno je jutros u Zagrebu.

Među zaraženima je ukupno osmoro lekara, od kojih su neki iz KBC Zagreb nedavno bili na skijanju u Austriji, što nisu prijavili, već su po povratku nastavili normalno da rade.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je na konferenciji za novinare Nacionalnog štaba za civilnu zaštitu da Hrvatska ima dovoljno medicinskog osoblja i da je sve dobro organizovano.

On je ocenio da je s obzirom na epidemiološku sliku, situacija u Hrvatskoj i dalje zadovoljavajuća, iako se očekuje povećanje broja obolelih.

Direktorka zagrebačke infektivne klinike “Fran Mihaljević”, Alemka Markotić rekla je da većina pacijenata ima blage simptome i da nema bolesnih s težim stanjem.

Očekuje se uvođenje novih mera za odbranu od korona virusa, verovatno o privremenoj obustavi rada trgovina, trgovačkih centara, ugostiteljskih objekata, bioskopa i niza uslužnih delatnosti.

Sabor će danas raspravljati o Vladinim merama za pomoć privredi pogođenoj pandemijom, a o tome će se glasati u četvrtak.

Dogovorom Hrvatske i Slovenije od ponoći je zatvoreno 27 manjih prelaza za pogranični promet. 

(Beta)