Portparol Kremlja Dmitrij Peskov kaže da je američki novinar Taker Karlson sam predložio da uradi intervju sa Vladimirom Putinom i da je ruski predsednik na to prilično brzo pristao.

Dmitrij Peksov je naveo da je Taker Karlson lično kontaktirao Kremlj i predložio intervju sa Putinom.

„Pregledali smo njegove materijale, pogledali njegovu publiku, pogledali koliko uravnoteženo pokriva određena pitanja i došli smo do zaključka da preporučimo predsedniku da dâ intervju“, rekao je Peskov za TV Rusija 1.

Peskov je rekao da je Karlson predvideo da će se podići prašina oko intervjua sa Putinom, ali da je intervju samom novinaru povećao popularnost, prenele su RIA Novosti.

„I sada mu je, koliko razumem, teško. S druge strane, kao prilično pametan čovek, mislim da je predvideo da će uzburkati emocije“, rekao je Peskov, prenosi RTS.

Ocenio je da Zapad postaje sve nepredvidiviji, dodajući da je Kremlj bio zabrinut da će i pre početka intervjua sa Putinom doći do „progona“ Karlsona, što se, kako kaže, i desilo.

Američki novinar Taker Karlson objavio je intervju sa Putinom na svom sajtu, kao i na društvenoj mreži Iks (Tviter) i Jutjubu.

To je prvi intervju Putina za neki zapadni medij od napada Rusije na Ukrajinu u februaru 2022. godine. Poseta Karslona Rusiji i intervju sa Putinom naišla je na kritike velikog broja zapadnih medija i pojedinih političara i pre nego što je intervju objavljen.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.