Posle uvodne pobede na kvalifikacijama za Evrobasket, Svetislav Pešić je održao vrlo zanimljivu košarku gde se dotakao mnogih aktuelnih tema. Pre svega oko spekulacija da li preuzima ekipu Dubaija i da li ostaje na klupi Srbije posle Olimpijskih igara.

Uvek se priča kod nas. Brinu se tuđe brige„, rekao je Pešić pa potom nastavio potpuno otvoreno, piše Mozzart sport.

„Najiskrenije vam kažem, bez ikakve potrebe da nešto muljam ili lažem. Nemam nikakve planove posle Olimpijskih igara. To mi je glavna preukupacija. Koliko ja znam, nije bilo nikakvih ponuda niti pregovora sa Dubaijem. Imam prijatelje tamo kojima pomažem koliko mogu“.

Otkrio je da je bilo ponuda i ranije.

„Nekoliko ponuda je bilo i tokom prvenstva na Filipinima. Uvek sam govorio da mi je glavni cilj Olimpijske igre i da o tome razmišljam. Posle toga ne znam šta će se dešavati. Do sada sam odlučivao ja, od sada moja familija. Ne znam ni da li ću biti trener. Mislio sam da sam već završio sam poslom pa me je sin Marko nagovorio da budem trener Srbije“.

Pešiću ističe ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije posle Olimpijskih igara.

„Tu se ništa ne dešava, ponavljam… Nemam planova posle Olimpijskih igara“.

Upitan je potom da li je imao kontakt sa Nikolom Jokićem i da li će Srbija moći da računa na njega za turnir u Parizu s obzirom da nije igrao u Manili.

„Imam vrlo čest kontakt sa Jokićem. Kako ja, tako i Tarlać. Prošle godine je bila teška situacija za NIkolu, odigrao je preko 100 utakmica. Imao je probleme sa povredama. Nije bio mentalno i fizički spreman da igra Svetsko prvenstvo. Morate da znate da kada odlučite da igrate za Srbiju, odigrača se očekuje samo zlatna medalja od naših navijača. Oni moraju da budu mentalno i fizički spremni za takve zahteve i očekivanja. Ako Nikola nije spreman, bolje da ne igra. Nadam se da će biti spreman, ali rano je o tome“.

Pričao je i o Aleksi Avramoviću koji je ponovo zablistao na staru kvalifikacija u dresu Srbije.

„Aleksa mora da bude zdrav pre svega. On je igrač koji mora da bude potpuno zdrav, posebno noge, on ima ogromne mogućnosti. Imao je povrede, teške. To puno remeti njegovo sampouzdanje, on ima veliko poverenje kod Željka, on ga je uostalom i stavio na poziciju jedan, to puno znači“.

Na startu ovih kvalifikacija, čak sedmorica igrača koji su bili deo tima iz Manile je igrao večeras protiv Finske.

„Ne bih se ja previše vraćao atmosferi koja je bila. Ona je bila odlična i u Pragu pre toga. Postojao je timski duh, to su svi videli. Jednostavno, nekada pobediš, nekada izgubiš. Ja ne padam u nesvest u bilo kom slučaju. Naravno lakše je kada se uspostavi kontinuitet“.

Posle utakmice u ponedeljak, ekipa Srbije će se naredni put sastati kako bi se spremila za Olimpijske igre u Parizu.

„Olimpijske igre? Nemojte previše da se brinete kada se ja ne brinem. Ovo su kvalifikacije za sledeće Evropsko prvenstvo. Nijednog momenta nema kvalifikacija igrača za Olimpijske igre. Vidim ovde neka poznata lica koja prate nacionalni tim od kad sam se vratio da budem selektor, u novembru 2021, kad smo igrali sa Letonijom, ovde je bilo 1.500 gledalaca, pa pogledajte šta su ti momci uradili za ove dve i po godine. Očigledno je da se nešto desilo. Ne samo u smislu sportskog rezultata, već želje da igrači daju maksimum, kada je u pitanju odnos prema reprezentaciji, što je dosta teško. To stalno pričam, ne jer hoću izgovor, niti da me neko štiti, uvek štitim igrače. Vidite koliko traje sezona i koliko će trajati. Prva utakmica na Olimpijskim igrama je do 27. jula, trebalo bi momci da se odmore, a trebalo bi malo i da treniramo. Videćemo šta će se dešavati, nema kvalifikacija za mene. Pričamo, posećujem ih, razgovaramo, razmenjujemo iskustva, trudim se da im pomognem, da ovu godinu iskoriste da budu malo bolji igrači, da neke stvari poprave i da bude to-to“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.