(Beta) – Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je večeras da Nikola Jokić želi da igra za nacionalni tim ovog leta, ali da mu je Nikola Kalinić najvažniji igrač za tim.

„On želi da igra, ja se nadam da će da igra. Ja sam njega ovako pitao, kao što vas pitam (…) Kaže: ‘Ne postavlja se pitanje da li ja želim. Hajde da vidim kakav je to program, da ja vidim šta ja mogu, šta ne mogu… I to je to“, rekao je Pešić za TV N1.

Pešić je rekao da, gde god da ode, prvo ga pitaju za Jokića i istakao da mu to ne smeta. 

„Onda ja kažem: ‘Jokića? Na njega uopšte ne računamo’. Onda oni tamo kažu: ‘Vidi ovog, budale’. Meni ne smeta kad me pitaju da li Jokić će da igra ili neće. To je već standardno pitanje, ali je mnogo važno da se zna da jedan igrač ne pobedjuje, ali jedan igrač može da rasturi kompletnu grupu“, rekao je Pešić.

Istakao je da pritom ne misli na Jokića koji je, prema njegovim rečima, „krasan mladić, vaspitan, posvećen svojoj košarci“, ali da je mnogo važno pitanje da li će i ostali košarkaši moći da igraju.

„Znamo da je košarka kolektivni sport. Niko me ne pita da li će Kalinić da igra. Dosad me niko nije pitao. Šta mislite kako se Kalinić oseća? A, meni je Kalinić najvažniji igrač reprezentacije. Evo sad ovde vam direktno kažem – meni je Kalinić najvažniji igrač reprezentacije, kao što mi je bio Gurović“, kazao je Pešić.

Selektor je naveo je da Kalinić „drži grupu, drži ekipu“ i da je „svuda na terenu“.

Pešić je rekao da je zajedno sa direktorom reprezentacije Draganom Tarlaćem imao uspešne razgovore sa srpskim igračima koji igraju u najjačim evropskim ligama, ali i NBA ligi.

„Želja postoji, ali moraju odredjene stvari da se srede. Oni su apsolutni profesionalci“, kazao je Pešić.

On je naveo da je najveći problem sa NBA igračima to što moraju da budu na raspolaganju nacionalnim savezima 28 dana za treninge, dok se za više dana traži visoki iznosi osiguranja igrača.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.