“Performansi Dveri pomažu Vučiću”: Balša Božović o “kucanju na vrata” Skupštine

1
Foto: Nedeljnik

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović izvinio se danas u svoje ime zbog akcije Pokreta Dveri ispred Skupštine Srbije u subotu i izrazio žaljenje i čuđenje zbog toga što rukovodstvo Demokratske stranke to nije odmah učinilo.

“Ovakvi ‘performansi nasilja’ pomažu Vučiću više nego sva njegova mašinerija koju je aktivirao da bi se održao na vlasti, jer samo ojačavaju njegovu zamenu teza u kojoj pokušava svakodnevno da optuži opoziciju za sve ono što zapravo vlast čini i protiv čega se borimo. I mi nemamo prava da ostanemo nemi na to”, naveo je Božović u pisanoj izjavi.

Povodom akcije u kojoj je lider Dveri Boško Obradović pokušao da uđe u parlament za vreme protesta organizacije “Jedan od pet miliona”, Božović je podsetio da su protesti započeli kao odgovor na nasilje koje sprovodi vlast Aleksandra Vučića.

“DS se ne bori protiv Vučićevog nasilja nasiljem i udaranjem zastavom o skupštinska vrata, a mlake osude drugih koji govore u ime koalicije u kojoj se DS nalazi nisu dovoljne. Znam da govorim u ime ogromne većine naših članova kada kažem da ne smemo više da dopustimo da branimo ovakve istupe, nego vrednosti za koje se 30 godina borimo”, dodao je on.

Božović je zaključio da će DS uvek biti najveći protivnik svega što Vučić predstavlja i dodao da je upravo zbog toga “dužnost” članova te stranke da se bore protiv nasilja.

1 KOMENTAR

  1. “Вредности” за које се ви борите већ 30 година, “перформанси” од Ђинђића, па до Тадића, гарантују Вучићу бар још два мандата и ту Обрадовић не може ништа значајно да промени, ни на боље, ни на лошије.

Comments are closed.