“Penzioneri će poslednji biti oslobođeni mera, vrtići i škole krajem maja ili u junu… Sport? Još je rano da razmišljamo…”

1
BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da će se gradjani Srbije, sudeći prema aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, u normalne tokove života vratiti u junu.

“Najoptimističnija prognoza je da vrtići i škole prorade krajem maja, a možda čak i u junu. Fakulteti će pratiti rad škola, a o treninzima i sportu još je rano da razmišljamo”, rekao je doktor Tiodorović za današnji “Blic”.

On je objasnio da se normalizacija života može očekivati kada se bude javljao tek po neki sporadičan slučaj kovida-19 i kad “budemo sigurni da se deca neće razboleti”.

Kada je reč o penzionerima, Tiodorović je rekao da oni ostaju u istom tretmanu, i dalje moraju da budu potpuno zatvoreni jer su najosetljiviji i poslednji će biti oslobodjeni mera.

(Beta)

Podsećamo vas, veliki intervju sa doktorom Tiodorovićem možete da čitate u aktuelnom Nedeljniku.

1 KOMENTAR

  1. Potpuno podrzavam mere struke da mi penzioneri treba da ostanemo u izolaciji.Medjutim nije mi jasna mera da svaki dan dovozimo gradjane iz celog sveta a sa njima i zarazene koronom.Razumem njihovu zelju da se vrate u domovinu ali i oni mora da svate i da podnesu teret ove opake bolesti.Takvom politikom necemo skoro izaci iz ove krize.

Comments are closed.