Pentagon je nedavno objavio tri video snimka sa kojih je skinuta oznaka poverljivosti, a koji su snimili američki piloti kada su naišli na, kako se ispostavlio, neidentifikovane leteće objekte, prenosi Gardijan.

Snimci su nastali tokom 2004. i 2005. godine, a na sajtu američkog Ministarstva odbrane se navodi da je Pentagon snimke objavio kako bi „otklonio svaku sumnju javnosti da li su snimci koji kruže internetom istiniti, ili se iza njih krije nešto više“.

„Ministarstvo je utvrdilo da ovlašćeno objavljivanje snimaka sa kojih je skinuta oznaka poverljivosti ne otkriva bitne karakterestike sistema i ne ometa dalje istrage o NLO“, navodi se u saopštenju.

Na video snimku iz 2004. godine, dvojica pilota američke mornarice su videla ovalni objekat koji je lebdeo iznad vode u Tihom okeanu – na 150 kilometara od američke obale – i ubrzo odleteo.

„Ubrzao je tolikom brzinom koju nikada ranije nisam video“, rekao je svojevremeno jedan od pilota Dejvid Frejvor.

Na snimku iz 2005. se vide predmeti koji se brzo kreću nebom, a jedan od njih se rotira u vazduhu.

„Pogledaj ovo, čoveče“, rekao je jedan od pilota „Pogledaj kako se okreće“.

Video snimci kruže internetom već deset godina, a objavljivanje snimaka od strane Pentagona povećava autentičnost video materijala, piše Gardijan.

Međutim, iako je objavljivanje video snimaka podstaklo spekulacije da li su ljudi u prošlosti imali iskustvo susreta sa vanzemaljcima, u saopštenju Pentagona se navodi da „vazduhoplovne pojave koje se primećuju u video snimcima ostaju okarakterisane kao neidentifikovane“.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.