PC PRESS: Nagrada “Top 50 onlajn stvari” za Nedeljnik.rs

0
Foto Nedeljnik

U tradicionalnom izboru magazina “PC Press” – Top 50 najboljih onlajn stvari Nedeljnik.rs je izabran među najboljim sajtovima u kategoriji “vesti i mediji”.

Portal Euronews je dobio glavnu nagradu u ovoj kategoriji, a na listi su se još našli i portali BIZLife, Oko i Buro.

U obrazloženju odluke žirija se navodi da se na na sajtu Nedeljnik.rs može pratiti Internet izdanje najtiražnijeg srpskog magazina.

“Karakteriše ga autorsko novinarstvo, sa opsežnim intervjuima i reportažama”, naveo je žiri.

Uz Nedeljnik izlaze redovni dodaci od kojih su posebno zanimljivi The New York Times International Report i Le monde diplomatique, dodaje se u obrazloženju, ali i da je članovima žirija bilo najzanimljivije da kliknu na sekciju „Velike priče“, ali u sekciji „Vesti“ ima i niz sadržaja za one koji nemaju mnogo vremena za čitanje.

“Kolumne se često citiraju i izazivaju polemike, a oni koji žele više od Web‑a, mogu da se pretplate na digitalno izdanje Nedeljnika i tako čitaju sve objavljene tekstove bez odlaska do kioska”, stoji o obrazloženju nagrade.

Jubilarna 25. dodela nagrada za Top50 najboljih online stvari za 2021. godinu, koja je ujedno i jedini zvanični izbor najboljih sajtova, održana je danas u svečanoj sali Skupštine grada Beograda.

Nagrade su dodeljene po ocenama žirija sastavljenog od kolegijuma redakcije PC Press-a, ali i stručnog žirija koji ove godine čine doc. dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu i predsednik stručnog žirija, Katarina Batuta Višekruna, fotograf, Tanja Vasojević, direktorka komunikacija u Delta Holdingu, Zoran Stanojević, urednik internet portala medijskog javnog servisa Srbije i Uroš Bogdanović, konsultant i radio-voditelj.