Pavle Grbović: “SNS vodio paralelne spiskove u prostorijama mesne zajednice”

0
Foto: Printscreen Youtube N1

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović izjavio je da su “članovi Srpske napredne stranke (SNS) u prostorijama mesne zajednice u beogradskom naselju Nova Galenika vodili paralelne biračke spiskove”.

Grbović je novinarima ispred Skupštine Srbije objasnio da je oko 10.30, nakon glasanja u naselju Nova Galenika, naišao na tri mlađa muškarca, koji su, kako su mu rekli, nosili „paralelni birački spisak“.

„Pitao sam ga odakle mu to, on je rekao da je dobio iz stranke. Pri tom je rekao da je maloletan i da zato ne može da odgovara“, rekao je Grbović.

Dodao je da su te muškarce nastavili da prate do Mesnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) koji se nalazi nedaleko od biračkog mesta i da su nakon toga dva puta pozvali policiju, koja je, prema njegovim rečima, stigla pola sata nakon drugog poziva.

Predsednik PSG je kazao da su, dok su čekali policiju, u prostorije mesne zajednice koja se nalazi preko puta Mesnog odbora SNS, dolazili članovi SNS i “beležili paralelne biračke spiskove ko je izašao na glasanje”.

“Nekoliko minuta nakon toga je, osim prisutnih članova SNS došlo još nekoliko momaka, starijih i definitivno ratobornijih, koji su pokušali da nas oteraju. Počeli su da nas vređaju i da nam prete”, naveo je on.

Grbović je istakao i da je “napad započet na Ninu Stojaković, koja je snimala incident i kojoj su izbili telefon iz ruke” i negirao da je on započeo napad.

“Zatim je to lice udarilo mene i onda je krenula tuča u kojoj je učestvovalo više lica sa njihove strane. Tom prilikom ja sam više puta udaren u predelu glave, usne i desnog uveta i te povrede su kasnije konstatovane i kod lekara u Zemunskoj bolnici”, rekao je Grbović.

Naglasio je da policija, kada je stigla, nije ušla ni u prostorije SNS, ni u prostorije mesne zajednice, iako su se, prema njegovim rečima, “počinioci napada nalazili u tim prostorijama”.

Dodao je da će policija pokrenuti postupak i da će on dati izjavu.

SNS je ranije negirala Grbovićeve navode i saopštila da “postoji video snimak na kome se jasno vidi da upravo Grbović provocira članove SNS ispred prostorija izbornog štaba Mesnog odbora Galenika”.

MUP o napadu

Povodom napada na lidera Pokreta slobodnih građana Pavla Grbovića, Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) je saopštilo da su policijski službenici “obavili razgovor sa svim učesnicima incidenta i pozvali ih da dođu u policijsku stanicu da daju izjavu”. MUP u saopštenju navodi da su svi, osim Grbovića, dali izjavu.

Ministarstvo u saopštenju navodi da je iznenađeno „uvredama Grbovića o navodnom neprofesionalnom postupanju policije u slučaju incidenta koji se dogodio ispred sedišta Srpske napredne stranke (SNS) u Zemunu.

Ističemo da je policija odmah po dobijanju saznanja iz medija izašla na lice mesta. Mi obezbeđujemo biračka mesta, a ne stranke i nismo mogli da razdvajamo Grbovića i članove SNS-a okupljene ispred sedišta stranke u Zemunu“, navedeno je u saopštenju.

MUP ističe da je Grbović odbio da dođe u policijsku stanicu da da izjavu jer, kako kaže, nema poverenja u policiju.

“Grbović je potom sa stranačkim kolegama otišao u KBC Zemun, a potom na konferenciju za novinare i još uvek se nije odazvao pozivu da dođe u policijsku stanicu da da izjavu, što su ostali akteri incidenta učinili”, saopštio je MUP.

Lider Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, ranije danas, rekao je da se njegovi napadači nalaze u prostorijama mesnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) kao i u prostorijama mesne zajednice Nova Galenika.

On kaže da policija ne sme da uđe da ih identifikuje.

Grbović je, naime, pretučen nakon što je naišao na mladiće koji su sa sobom imali birački spisak. Grboviću je razbijena glava ispred mesnog odbora SNS u naselju Nova Galenika, koji je udaljen oko 300 metara od škole u kojoj se nalaze sva biračka mesta. 

Grbović se oglasio se na svom Tviter nalogu nakon što je napadnut, ali je ponovio da policija nije identifikovala napadače.