Paviljon Republike Srbije na Ekspo Dubai 2020 dočekao 300 000 posetilaca

  0

  Za manje od 2 meseca od otvaranja, Paviljon Republike Srbije na Svetskoj izložbi „EKSPO 2020 Dubai“, posetilo je 300 000 posetilaca iz celog sveta, a pred nama je još nešto više od 4 meseca predstavljanja!
  „Već posle prvih mesec i po dana, svi rezultati nastupa Srbije na Svetskoj izložbi premašili su naša očekivanja. Kako nezvanično saznajemo jedan smo od posećenijih Paviljona na Ekspo-u, skoro rame uz rame sa najvećim zemljama, na šta smo veoma ponosni. Dubai je bez ikakvih preuveličavanja, tokom ovih šest meseci centar sveta. Zato treba da iskoristimo ovu šansu, posebno kada uzmemo u obzir da se Srbija u UAE dočekuje kao veliki prijatelj i partner, i da razbijemo mit da jedna mala Srbija ne može da parira velikim zemljama. I te kako imamo čime da se ponosimo,“ istakla je Ana Ilić viša savetnica predsednice Vlade Republike Srbije za kreativne industrije i turizam i zamenica generalne komesarke Srbije za „Dubai Ekspo 2020“

  Muzički programi koje smo organizovali do sada su okupili nekoliko hiljada posetilaca, koji su uživali upoznajući se sa ritmovima iz Srbije i sa Balkana u modernim aranžmanima.

  Dubai EXPO centralna građevina Al Wasl Plaza

  350 PRIVREDNIKA predstavilo svoje poslovanje svetskoj poslovnoj zajednici

  U okviru organizovanog poslovnog programa koji realizuje Vlada Republike Srbije u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Razvojnom agencijom Srbije, do sada je u Dubaiju svoje poslovanje predstavilo preko 350 privrednika, a održano je preko 1000 sastanaka. Započeti su mnogi poslovi – realizovano 10 sigurnih ugovora tokom prvih mesec dana i otvorene nebrojane prilike za dalje.

  Paviljon Srbije

  Očekuju nas još 4 investicione konferencije, posvećene određenom sektoru koji imaju veliki potencijal za realizaciju novih investicija.
  Na prvoj investicionoj konferenciji posvećenoj ulaganju u sektor nekretnina u Srbiji je bio veliki broj investitora iz Emirata koji već imaju iskustva sa ulaganjem u nekretnine u Srbiji, ali koji su zainteresovani da dalje ulažu u banjski turizam i banjske kapacitete, kao i različite vidove komercijalnih objekata.

  Prva sledeća konferencija biće 13-tog decembra, kada ćemo promovisati investicione potencijale u sektoru automobilske, železničke i hemijske industrije, zatim sledi konferencija koja će imati fokus na zdravstveni i velnes turizam sa akcentom na na naše banje, zatim konferencija posvećena prehrambenoj industriji, poljoprivredi i ICT tehnologijama i poslednja – posvećena vodi i obnovljivim izvorima energije.

  Svetska izložba ,,EKSPO 2020 Dubai’’ održava se od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022. godine, pod sloganom “Povezivanje umova, stvaranje budućnosti”.

  Srbija se tokom šest meseci izložbe pod sloganom ,,Srbija stvara ideje – inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost”, predstavlja kroz više od 150 različitih manifestacija. Svetu predstavljamo različite privredne sektore, naučne sadržaje, tehnološke inovacije, kreativne industrije i turističku ponudu, sa ciljem da se prikažemo kao moderna, inovativna zemlja, atraktivna za razvoj trgovine i turizma.