Patrik Dempsi umalo ostao bez uloge u seriji Uvod u anatomiju zbog Roba Loua: Na kanalu FOX počinje druga sezona akcione hit serije “911: Teksas”

0
Foto: Promo/FOX

Druga sezona akcione triler drame “911: Teksas”, spinofa popularne serije “911”, startuje 3. marta na kanalu FOX. Naše stare znance, predvođene TV zvezdom Robom Louom, gledaćemo narednih osam sreda u 22.00, dok se hvataju u koštac sa najneočikavinijim slučajevima – od pomahnitalog tenka u centru grada, do ličnih drama koje će ih staviti pred izbor život ili smrt.

Bez mnogo sumnje, zaštitno lice serijala je glumac Rob Lou, nominovan za šest Zlatnih Globusa i jedan Emi, koji nam u “911: Teksas” dočarava rolu odvažnog vatrogasca Ovena Strenda. Međutim, ono što je manje poznato jeste to da je je Lou pre 15 godina umalo “ukrao” ulogu jednom od zaštitnih lica kultnog medicinskog serijala “Uvod u anatomiju” (najnoviju 17. sezonu pratimo na kanalu FOX Life, četvrtkom od 22.00) – Patriku Dempsiju.    

Tako je, prema prvobitnoj zamisli autora najdugovečnije američke TV serije, čuvene Šonde Rajms, upravo je Rob Lou bio prvi izbor za legendarnog doktora snenih očiju, iliti MekSanjivog Dereka Šeparda, koji je proslavio Dempsija. Rob Lou u to vreme bio je u stalnoj glumačkoj postavci američke hit političke drame “Zapadno krilo” koju je iznenada napustio u četvrtoj sezoni otvorivši sebi 2005. godine  “slobodan put” ka “Uvodu u anatomiju”.

Atraktivan, lep i u Holivudu već prepoznatljiv, Rajmsovoj je Rob Lou odmah zapao za oko, ali nažalost lepuškasti glumac nije bio na istoj talasnoj dužini sa slavnom producentkinjom. U intervjuu za VarajetiLou je priznao da nikada nije zažalio zbog toga što je rolu dr Šeparda prepustio Patriku Dempsiju, iako je medicinski procedural postigao astronomski uspeh.

– Osetio sam da nisam bio pravi odabir za ovu ulogu. Želeo sam veću glumačku raznovrsnost, a rola MekSanjivog bilo bi ponavljanje. Još jedan lik u kom bi moj izgled bio dominantan u odnosu na to što bi trebalo da pokažem kao glumac. Verovao sam tada da bi me pojavljivanje u “Uvodu u anatomiju” profesionalno progutalo. To je tip serije koji ima kontinuitet, a u to smo se na kraju i uverili jer je Šepard u seriji živeo bar 10 sezona. Zbog toga sam i odbio ponudu da zaigram u “Uvodu”. Jednostavno, nisam se video u tome da dve decenije tumačim lepotana i nisam zažalio – iskren je Lou, dodajući da je zahvaljujući tom izboru u profesionalnom smislu iskusio veliki broj različitih žanrova, i da verovatno nikada ne bi bio deo sjajnih serija poput “911: Teksas”, “Parkovi i rekreacija” ili “Kalifornikacija” da je pristao da bude MekSanjivi.