Patrijarh Porfirije čestitao olimpijcima, a posebno Jovani, Tijani i vaterpolistima kojima je uputio poruku

0
Printscreen/YouTube/Televizija Hram

 Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Porfirije čestitao je danas svim srpskim sportistima na dostojanstvenom i uspešnom predstavljanju Srbije na Olimpijskim igrama, najvećoj sportskoj manifestaciji u svetu.

“Njegova svetost Patrijarh srpski g. Porfirje upućuje poslednjeg takmičarskog dana Olimpijskih igara u Tokiju čestitke svim srpskim sportistima na dostojanstvenom i uspešnom predstavljanju Srbije na najvećoj sportskoj manifestaciji u svetu”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu SPC.

U saopštenju se navodi i da “njegova svetost patrijarh čestita svim članovima olimpijskog tima Srbije i osvajačima medalja, a posebno Jovani Preković, Milici Mandić, koja je osvojivši zlatnu medalju ponovila uspeh sa Olimpijskih igara u Rio de Ženeiru, kao i srpskim vaterpolistima koji su u jednoj generaciji osvojili dva olimpijska zlata uzastopno”.

U saopštenju se prenosi i poruka upućena vaterpolo reperezentativcima Srbije, koje je pred put u Tokio patrijarh ugostio u Beogradu.

“Vaš uspeh je primer svima nama kako se zajedničkim radom i slogom stiže do najboljih rezultata”, poručio je patrijarh Porfirije.