Patrijarh Irinej: Đukanovićev dolazak na paljenje badnjaka bio bi krajnje licemeran

0
Foto: Nedeljnik

Patrijarh Irinej izjavio je da Sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC), čiji je poglavar, čeka dalji razvoj situacije u Crnoj Gori i nada se da će se smiriti, jer “ovo što se sada dešava nije dobro ni za Srbe u Crnoj Gori, ni za samu Crnu Goru”.

“Sveti arhrijereski sinod SPC čeka dalji razvoj situacije u Crnoj Gori, poslali smo nekoliko pisama mitropolitu crnogorsko primorskom Amfilohiju i predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću. Videćemo šta će se dalje dešavati”, rekao je patrijarh Irinej za list Danas, povodom zbivanja u Crnoj Gori posle usvajanja Zakon o veroispovesti i slobodi uverenja i pravnom položaju verskih zajednica.

On je rekao da do sada nije bio u prilici da o problemima SPC u Crnoj Gori razgovara sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Na pitanje šta misli o najavljenom dolasku predsednika Crne Gore Mila Đukanovića na paljenje badnjaka na Cetinju na Badnje veče, patrijarh Irinej je odgovorio da bi to bilo “krajnje licemerno i da ne zna da li bi Đukanović sebi morao tako nešto da dozvoli”.