Žarko Paspalj, nekadašnji košarkaški as i kapiten nacionalnog tima, nije zadovoljan trenutnom situacijom u kojoj se nalazi reprezentacija Srbije. U poslednjih petnaest godina Srbija je osvojila četiri medalje na velikim takmičenjima i sve su bile srebrne. Trenutno je neizvestan plasman na Svetsko prvenstvo, jer je Srbija na petoj poziciji od šest ekipa u novoformiranoj kvalifikacionoj grupi za nacionalni šampionat.

„Stvari nisu dobre već neko vreme, a Dušan Ivković je o problemima govorio pre 15 godina. Način na koji smo mi radili više ne postoji. Mi smo zemlja košarke, ali pitanje je u kom pravcu idemo“, istakao je Paspalj, a prenosi N1.

Legendarni as je podsetio na neuspehe u poslednje vreme.

„Nismo otišli na Olimpijske igre u Tokiju. Sada je pod velikim upitnikom odlazak na naredno Svetsko prvenstvo, a plašim se da će biti veoma teško da budemo i na Olimpijskim igrama u Parizu. Ništa se ne dešava preko noći“, kaže Paspalj.

Kao dugoročno rešenje Paspalj vidi angažovanje stranca u nacionalnom timu.

„Potreban nam je kvalitetan stranac, koji može da naprvi razliku. Da smo ga imali možda bi osvojili na nekom takmičenju i zlato umesto srebra. Mislim da nam je potreban na poziciji četiri, koja je kritična za nas. Međutim, mi tu kartu nismo iskoristili. Imate primer u ženskoj reprezentaciji, gde smo ostvarili nekoliko sjajnih rezultata sa stranim igračicama. I niko nije rekao da su one osvojile medalju, već reprezentacija Srbije“, kaže on.

Paspalj je rekao da je dovoljno da se pogleda stanje u okruženju.

„Imate sjajan primer u Sloveniji, koja je došla do istorijskih rezultata uz pomoć stranaca. Situacija je ozbiljna i mora što pre da se reaguje. Rezultati reprezentacije su direktno povezani sa interesovanjem dece za košarku u Srbiji“, zaključio je Paspalj.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-print-eden/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.