Parović o prebijanju mladića: “Najmanje je bitno kako je snimak došao do mene. Živimo u sistemu u kojem je moguće da neko nekom lomi ruke, i da prođe nekažnjeno…”

0
Foto Screenshoot/Youtube

Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović nije želeo u Danu uživo na TV N1 da precizira kako je došao do snimka prebijanja mladića u Novom Sadu, ističući da je “najmanje bitno” kako je snimak došao do njega, već je “mnogo bitniji sadržaj i način na koji sam ga ja plasirao na društvene mreže”.

“Kada sam viralno došao do tog snimka, i kada sam video sadržinu, osećao sam se identično kao da sam i sam bio učesnik u tuči. Kako biste se vi osećali da gledate kako neko na tako brutalan i monstruozan način nekom lomi ruke dok on leži na zemlji”, rekaoje Parović o brutalnom prebijanju u Novom Sadu za koje je osumnjičen Ivan Kontić, za kojim policija traga, a koji je ispred kladionice MaxBet naneo teške telesne povrede 28-godišnjem mladiću.

“Najmanje je bitno kako je snimak došao do mene, vidim da se napravila čitava polemika kako je neki privatan snimak došao do mene. Mislim da je on potpuno nevažan izvor, mislim da je ovde mnogo bitniji sadržaj i način na koji sam ga ja plasirao na društvene medije – sa ciljem da društvo upozorim da živimo u sistemu u kojem je moguće da neko nekom lomi ruke, i da prođe nekažnjeno”, dodao je on.

Istakao je da je “svaki dripac u ovom društvu zaštićen kao beli medved, da čitav sistem štiti kriminalce, od najsitnijih do najkrupnijih, a običan čovek ne može bilo kakvu satisfakciju da postigne”.

Na uporno insistiranje voditeljke da kaže kako je došao do pomenutog snimka i zašto ga nije prosledio policiji najpre, on je rekao da ne zna s kog je objekta snimak, kao i da za privatne snimke nisu potrebne nikakve policijske dozvole, prenosi N1.

“Privatni snimak je snimak ekrana na kojima se vidi snimak koji je skinut sa kamera za prismotru”, rekao je Parović.

“Ja nisam znao (kad sam objavio snimak) da taj slučaj nije ni rešen. S druge strane, javnim ukazivanjem da se desilo krivično delo to je isto kao da sam podneo prijavu. Imate i slučaj uzbunjivača Aleksandra Obradovića iz Krušika, koji je prvo prijavio slučaj tužilaštvu i policiji, pa je onda bio uhapšen”, kazao je on.

Dodao je da u trenutku kada je došao do snimka “nije zaključio da policija nije pokrenula istragu”, već je samo konstatovao šta se desilo.

“Ja nisam uvukao dnevnu politiku pri objavljivanju snimka, on je imao toliku moć, da je svaki čovek to gledao i shvatio da je i on ili njemu neko blizak mogao da se nađe u sličnoj situaciji. Zato je to napravilo toliki problem aktuelnom režimu, tako da su se sad otvorili kao kod ginekologa. Bili su zbunjeni što ih neko nije napao sa političkog, već sa građanskog nivoa”, ocenio je Parović.

“Ali, čim se u celu stvar uključio Parović, (ministar unutrašnjih poslova Nebojša) Stefanović, (Marinika) Tepić, (Dragan) Đilas, više se niko nije bavio snimkom. Sad se narod bavi nama i to više nije zanimljivo, jer smo mi omraženi političari, a ono je bio snimak koji se nije bavio omraženim političarima i zato je to imalo toliko razorno dejstvo po vlast”, istakao je on.

Napadima na mene, vlast se sama otkrila

Ocenio je da se politička konotacija slučaja i njegovo zataškavanje utvrdilo kada su počeli napadi na njega, naročito ministra i direktora policije, ali i, kako je naveo, nezavisnog sindikata policije, (državne sekretarke MUP-a) Biljane Popović Ivković, Nebojše Bakareca, i naposletku (potpredsednice Stranke slobode i pravde) Marinike Tepić.

“Tu postoji muljaža, jer ako toliko pokrenete napade na čoveka kome bi trebalo da se zahvalite, tek sam onda otvorio političku konotaciju slučaja. Sami su se otkrili”, smatra Parović.

“Ganjajući lisicu, isterao sam vukove, sami su se pokazali, ko s kim radi i spava, ko iz opozicije pomaže kada treba”, istakao je on i dodao da je ovde “javnost jedini i poslednji branilac normalnog života”.

“Kada policija zataškava, tužilaštvo ide na poligraf, pa vidite ludnicu u kojom živimo”, zaključio je Parović, dodajući da je nezvanično razgovarao sa “nekim inspektorom iz gradskog SUP-a”, odnosno nije mu uručen nikakav poziv.

“Ja sam obznanio krivično delo. Svi su krenuli na mene, ja sam shvatio da postoji dublji problem – svaki dripac, kriminalac je našao političku vezu i zaštitu. Živimo u sistemu u kojem svaki bandit ima zaštitu, a običan čovek nema”, rekao je Parović i dodao da o osumnjičenom Kontiću zna samo ono što je pročitao u medijima.