Italijanski mediji slave papinog administratora zaduženog za socijalnu pomoć, kardinala Konrada Krajevskog i nazivaju ga Robinom Hudom jer je prekršio zakon kako bi vratio struju u zgradu naseljenu skvoterima u Rimu, preneo je N1.

Zgrada se nalazi na Eskvilinu, u širem centru grada. Struja joj je isključena 6. maja čime je 400 njenih „stanara“ ostalo u mraku.

Krajevski, papin administrator za humanitarnu pomoć, u subotu ih je posetio, spustio se u šaht u kojem se nalaze električna brojila i – „bi svetlo“.

„Situacija je bila očajna. Preuzimam punu odgovornost. Neka mi pošalju kaznu ako žele, platiću je“, kazao je Krajevski u razgovoru za Korijere dela Sera.

U napuštenoj zgradi živi oko 400 ljudi, među kojima je stotinak dece.

Njegov je potez kritikivao italijanski potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini. Kardinala je pozvao da plati i 300.000 evra neplaćenih računa.

„Ja se ne bavim politikom nego humanitarnim radom i brinem se za te ljude, porodice i decu“, kazao je Krajevski.

Nakon što je kardinal uključio struju, u subotu uveče pred zgradu su stigli radnici rimske elektrodistribucije kako bi je opet isključili. U tome su ih sprečili skvoteri formiravši ljudski lanac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.