Pantelić izbrisan iz FSS: Bjeković zvanično novi zastupnik

0
Printscreen/YouTube/PRVA

Fudbalski savez Srbije izbrisao je Marka Pantelića iz registra zastupnika i sada se kao zastupnik vodi Nenad Bjeković.

Podsetimo, u ponedeljak je u FSS najpre objavljena informacija da je zamenik predsednika Saveza Pantelić smenio potpredsednika Nenada Bjekovića.

Zajedno sa Bjekovićem trebalo je da odu još četvorica njegovih saradnika Branko Stojaković, Marjan Rnić, Dušan Mrakić i Dragan Ilić.

Pantelić je naveo da je posredi bio „pokušaj puča, kako bi se održala nelegitimna sednica Izvršnog odbora“.

Međutim, ubrzo je usledio obrt, pa je Pantelić smenjen, dok je struja okupljena oko Bjekovića tvrdila da su Pantelićeve odluke pravno ništavne.

Suštinski, Pantelić prema Statutu FSS, koji su u vreme mandata Slaviše Kokeze izglasali upravo zvanično smenjeni članovi Izvršnog odbora koji sada žele da ga sklone, ima pravo da sam smenjuje članove IO FSS, što je i učinio.

Ipak, generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović je pečatom verifikovao odluke Bjekovićeve struje i na snazi je potpuno rasulo u Savezu, pa nije isključeno da će čitav slučaj doći do suda.

U međuvremenu, u Agenciji za privredne registre je kao novi zastupnik notiran Bjeković, a Pantelić je najavio da će podneti krivičnu prijavu zbog zloupotrebe pečata Fudbalskog saveza Srbije.

„Ova odluka Izvršnog odbora je za mene velika čast i veliko priznanje. Voleo bih da sam u nekim lepšim okolnostima izabran za prvog čoveka srpskog fudbala, ovo što se dešava ne služi nikome na čast. Šta je tu je, verujem da ću uz pomoć najbližih saradnika raditi za dobrobit srpskog fudbala“, rekao je Bjeković posle smene Pantelića.

„Ja sam više čovek terena, ali imam uz sebe ljude koji imaju iskustva i znaju kako se rukovodi ozbiljnom organizacijom kao što je Fudbalski savez Srbije. Nikada nisam voleo da pametujem i da filozofiram o stvarima i temama u koje se ne razumem, ali sam dovoljno dugo u fudbalu da mogu da odgovorim obavezama i zadacima u ovako delikatnom trenutku. Biće mi zadovoljstvo da vršim dužnost predsednika Saveza do raspisivanja novih izbora“, dodao je Bjeković.