Zorano Panović, programski direktor Demostata i saradnik Nedeljnika, u emisiji Live Studi na N1 govorio je o predstojećim izborima, važnsti izlaska na izbore i poziciji.

„Deo opozicije koji ide na izbore pokušava da kampanju predstavi kao kampanju životnih, lokalnih tema, i tako izbegne uvlačenje u tu zamku velike politike, koju forsira SNS. Videlo se u Novom Sadu na konvenciji SNS-a da oni naglašavaju tu državnotvornu komponentu kampanje“, rekao je Panović.

Ocenio je da se lista SNS i njihova situacija značajno popravila, naročito nakon “razilaženja” opozicije.

„I to posle raskola opozicije… koja je imala čak Beograd na dlanu da je uspela da ostvari onaj stepen jedinstva. Sada je moguće da SNS-u neće trebati ni Nestorović u Beogradu“, naglasio je programski direktor Demostata u emisiji.

Umesto opozicije, kaže Panović, upravo je Vučić ostvario ideal inkluzivnosti.

„On je ukrupnio svoju listu maltene do granica njegovih koalicionih kapaciteta. Tu nema više ko nije ušao, i što je jako bitno, taj famozni pokret za narod i državu nije se ostvario na nekom zboru, već je počeo da postoji formiranjem zajedničke naprednjačke liste i taj pokret će biti samo formalno potvđen na nekom zboru“, rekao je Panović.

Govoreći o izbornim listama opozicije, Panović je rekao da postji “mala konfuzija” i da “vlast malo ubacuje pseudo liste, koketira sa sintagmama”.

Smatra da je izlaznost na izbore izuzetno važna.

„Odnosno, koji će većinski deo opozicije koja izlazi na izbore imati. Bitno je da li će Savo Manojlović prebaciti 10 posto, jer je to psihološki bitna granica. Treba reći i da vrlo malo ljudi u Srbiji se aktivno bavi opozicionom politikom, tu je glavni problem, nemate malo birača, ali imate malo aktivista, članova stranaka i to je taj problem kad ne možete kako treba da organizujete kontrolu izbora, ali ni da skupite potpise“, zaključio je Panović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.