Pametne stepenice, edukativni poklon školarcima za početak školske godine

  0
  Pametne stepenice, autor OŠ Vojvoda Mišić

  Završena tradicionalna akcija postavljanja unutrašnjih „pametnih stepenica“ u osnovnoj školi „Vojvoda Mišić“ na Starom gradu.

  Zahvaljujući saradnji Roma Company i OŠ „Vojvoda Mišić“ na Savskom vencu, kao poklon za početak školske godine postavljene su unutrašnje „pametne stepenice“ na kojima su najčešće ispisane narodne poslovice, pravopisne greške i njihovi pravilno napisani oblici, matematička pravila.

  „Knjiga je najbolji drug“ , „Pravi se prijatelji u nevolji poznaju“ , samo su neke od narodnih poslovica koje će učenici OŠ „Vojvoda Mišić“ svakodnevno imati u vidu. Učenje u hodu konačno je dobilo i svoju vizulenu varijantu, pa će se tako matematička pravila i formule lakše pamtiti uz vizuelno i svakodnevno podsećanje. Školske stepenice dobile su novi neobičan izgled, a deca nov način učenja.

  „Nije džabe čika Jova Zmaj pevao „Znanje je sila, znanje je moć, učite deco i dan i noć“. Mi iz Osnovne škole „Vojvoda Mišić“ dodajemo: i dok se penjete stepenicama do svoje učionice. Hvala Roma Company, ulepšali ste nam školu!“ izjavila je Dragana Spasojević, direktor OŠ „Vojvoda Mišić“ na Savskom vencu.

  Unutrašnje stepenice, kojima đaci svakodnevno prolaze, pokazale su se kao idealno rešenje za postavljanje ispisa sa pravilnim i nepravilnim izrazima. Ne znam, da li, bio sam, najjači.. samo su neka od gramatičkih pravila koja će đacima svakodnevno biti na oku. Veliku podršku pružila je Roma Company, koja je obezbedila kompletan materijal za postavljanje ispisa na stepenicama.

  „Roma Company kao društveno odgovorna kompanija smatra da su znanje i budućnost najmlađih jedan od najvećih prioriteta. Iz tog razloga, odlučili smo da podržimo znanje i doniramo pametne stepenice, u cilju zanimljivijeg i lakšeg učenja. Ovo je samo jedna u nizu aktivacija koje Roma Company organizuje za naše najmlađe sugrađane. Vodimo se onom izrekom – Na mladima svet ostaje, pa tako pored znanja ostaju i pametne stepenice za sve buduće generacije“, izjavila je Jelena Anđelković, menadžer za komunikacije u Roma Company.

  Tradicionalna akcija postavljanja pametnih stepenica, koju organizuje Roma Company da bi se na kreativan način đacima olakšalo učenje i brže pamćenje gradiva, biće nastavljena i u drugim osnovnim školama na teritoriji Srbije.