(Beta) – Zamenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenh Američkih Država Metju Palmer izjavio je da su SAD potpuno uverene u uključenost trećih strana i spoljnih aktera na crnogorskoj političkoj sceni.

Palmer je, u intervjuu na TV Vijesti, rekao da je važno da zemlju vode predstavnici koje je narod odabrao kako bi unapredili njihove interese. Poručio je i da vlast i opozicija moraju da sarađuju kako bi se sprovele neophodne reforme.

„Mi smo potpuno uvereni u uključenost trećih strana, spoljnih aktera na crnogorskoj političkoj sceni, uključujući širenje dezinformacija putem interneta. Mislim da je važno da crnogorska javnost ima poverenja da politiku zemlje vode predstavnici koje su oni odabrali kako bi unapređivali njihove interese, a ovo je područje na kojem treba da budemo posebni oprezni”, kazao je Palmer upitan da prokomentariše mešanje Srbije u unutrašnja pitanja u Crnoj Gori.

Sarađujemo s partnerima u Crnoj Gori na jačanju kapaciteta za identifikovanje ovih aktivnosti, naročito na internetu, i da se preduzmu odgovarajuće mjere kako bi se zaštitili, dodao je on.

„Ali ovo nije izazov s kojim se suočava samo Crna Gora. Širom svijeta smo videli neke spoljne aktere, nekada vladine, nekada nevladine, kako rade na tome da na prikriven način utiču na politička dešavanja. I mi smo se u SAD suočili s istim izazovom. Rusija je bila iza brojnih ozbiljnih pokušaja te vrste“, zaključio je Palmer.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.