(Beta) – Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i visoki zvaničnik američkog Stejt departmenta Metju Palmer razgovarali su danas o odnosima dve države, pregovorima Beograda i Prištine i radu srpskog parlamenta.

Palmer, zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalni izaslanik Stejt departmenta za Zapadni Balkan, rekao je da SAD ne nameravaju da vrše pritisak na strane u dijalogu Beograda i Prištine i da žele kompromisno rešenje, saopštio je Dačićev kabinet.

Oni su razgovarali i o sastancima koje je Palmer imao tokom boravka u Prištini ove nedelje. Palmer je danas ponovio da SAD pružaju punu podršku specijalnom predstavniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku i njegovim aktivnostima, navodi se u saopštenju.

Dačić je rekao da su odnosi SAD i Srbije znatno unapređeni prethodnih godina i da treba nastaviti aktivnosti na njihovom daljem razvoju.

Dodao je da će kao predsednik Skupštine nastojati da jača veze sa Kongresom SAD i, kako se navodi, ukazao na važnost intenziviranja političkog dijaloga i realizaciju poseta na viskom nivou.

Razgovarali su i o prioritetima rada Skupštine Srbije, a Dačić je „istakao snažnu rešenost“ da radi na osnaživanju uloge parlamenta i unapređenju njegovog rada, stoji u saopštenju.

Dačić je Palmera informisao o procesu ustavnih reformi u Srbiji koji je u toku i o aktivnostima u okviru druge faze međustranačkog dijaloga i sastancima koje je imao sa predstavnicima Evropskog parlamenta, dodaje se u saopštenju.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.