(Beta) – Visoki zvaničnik američkog Stejt departmenta Metju Palmer rekao je u razgovoru sa predsednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem da SAD žele kompromisno rešenje u dijalogu Beograda i Prištine i da Vašington ne namerava da vrši pritisak na dve strane.

Palmer, zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalni predstavnik Stejt departmenta za Zapadni Balkan, informisao je Dačića putem video veze o sastancima koje je juče imao sa zvaničnicima Kosova, saopštio je kabinet predsednika Skupštine Srbije.

Zvaničnik SAD je rekao da Vašington pruža punu podršku specijalnom predstavniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku i njegovim aktivnostima, navodi se u saopštenju.

Dačić je rekao da su odnosi SAD i Srbije „značajno unapređeni“ prethodnih godina i da treba nastaviti aktivnosti na njihovom daljem razvoju, stoji u saopštenju.

Izrazio je spremnost da na novoj funkciji radi na jačanju veza Skupštine Srbije i Kongresa SAD i ukazao, kako se navodi, na važnost intenziviranja političkog dijaloga i realizacije poseta na viskom nivou čim se za to steknu uslovi.

Dačić je, na interesovanje Palmera, informisao američkog zvaničnika o prioritetima rada Skupštine, a obavestio ga je i o aktivnostima u drugoj fazi međustranačkog dijaloga i sastancima koje je imao sa predstavnicima Evropskog parlamenta, dodaje se u saopštenju.

Komentar(1)

  1. Анонимни
    12. март 2021. 19:39

    Problem je samo što je "kompromisno rešenje" takvo da Albanci treba da dobiju sve a Srbija ama baš ništa. Hvala im na takvom kompromisu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.