Palma: Turisti koji se razbole u Grčkoj neće morati da plate karantin 2.000 evra

1
Foto: Printscreen

Predsednik Skupštine opštine Jagodina i počasni konzul Grčke u Srbiji, Dragan Marković Palma demantovao je danas medijske navode po kojima će turisti koji tokom letovanja u Grčkoj obole od korona virusa, morati da ostanu 14 dana u prinudnom karantinu i da za to plate vlasniku hotela 150 evra po danu, odnosno oko 2.100 evra ukupno.

„Te informacije nisu tačne. Ako se neko od turista razboli tokom letovanja, standardna polisa osiguranja pokriće kompletnu negu do momenta kada se dijagnostikuje prisustvo korona virusa. Ukoliko se utvrdi da je neko pozitivan, svakako neće biti dodatnih troškova od 150 evra dnevno već će se taj turista vratiti u Srbiju ili će biti zabrinut u Grčkoj“, naveo je Marković a preneo njegov kabinet.

Podsetio je da će od 1. juna biti otvoren ulaz u Grčku za poslovna putovanja, sezonske radnike i članove porodica koje žive u drugim zemljama a da će turisti od 15. juna moći da putuju u Grčku bez obaveznog testa na prisustvo korona virusa ili karantina.

„Vlada Srbije donela je takođe odluku da ne trebaju testovi pri ulasku u našu zemlju, tako da turisti iz Srbije neće imati nikakve dodatne troškove u tom smislu“, dodao je Marković.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. U cije ime prica PALMA SEF JAGODINE ILI JE ON MINISTAR ZDRAVLJA GRCKE PA NAM GARANTUJE BESPLATNO LECENJE!!!

Comments are closed.