Palma o incidentu u jagodinskom akva parku: “Hoće da isprovociraju nerede u gradovima Srbije”

0
Printscreen/YouTube/Novo jutro

(Beta) – Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma izjavio je da su tri aktivistkinje Stranke slobode i pravde (SSP) “vređale i napale radnike Akva parka” u tom gradu.

Marković je u pisanoj izjavi naveo da je to “još jedan dokaz da stranka Dragana Đilasa ima samo jedan cilj, a to je da izazovu i isprovociraju nerede na ulicama gradova Srbije”.

“U toj stranci se nalaze aktivisti koji imaju lekarske šifre o psihičkim problemima, u toj stranci se nalaze lopovi i kriminalci koji su osuđivani, u toj stranci se nalaze i lažovi i siledžije. I aktivisti takve partije u Jagodini dođu sa namerom da postave  politički štand sa slikom sliledžije Dragana Đilasa, u trenutku kada se tu na tradiconalnoj manifestaciji nalazi 6.500 ljudi, sa svojim porodicama i decom koji su došli da uživaju u turističkim sadržajima Jagodine”, rekao je Marković.

Marković, koji je i lider Jedinstvene Srbije (JS) i poslanik u Skupštini Srbije, rekao je da su članice SSP “radnici Akva parka sprečili u nameri da blate građane Jagodine”.

Zamenik predsednika SSP Borko Stefanović je ranije u pisanoj izjavi naveo da su radnici obezbeđenja Akva parka u Jagodini “verbalno i fizički napali” tri članice SSP koje su želele da postave štand na javnoj površini.

Stefanović je naveo da su članice SSP pokušale da postave štand na javnoj površini “koji je prijavljen u skladu sa zakonom”, kao i da je “cela Srbija mogla da vidi kako grupa Palminih batinaša maltretira nekoliko žena”, što je, kako je dodao, pre nekoliko meseci doživela i potpredsednica SSP Marinika Tepić.

Stefanović je naveo da “ovakvo siledžijsko ponašanje nikoga ne čudi kada se zna da i pored svih dokaza tužilastvo i dalje ćuti o seksualnom zlostavljanju žena i maloletnih devojaka” u Jagodini, ali i o povezanosti vrha srpskog režima sa klanom Veljka Belivuka.