Palma: “Doktorima svaka čast, ali diskriminišu male porodične prodavnice”

0
Foto: Printscreen

(Beta) – Predsednik stranke “Jedinstvena Srbija”, Dragan Marković – Palma, izjavio je danas da se “zalaže za mere koje je doneo Krizni štab za borbu protiv korone, ali postoji diskriminacija prema malim porodičnim prodavnicima”.

“Kako to da veliki marketi mogu da rade, a male porodične prodavnice ne mogu? I onda ćemo da uništimo male porodične prodavnice i to je diskriminacija. Poznato je da su vlasnici velikih marketa stranci i da u rafovima imamo skoro 80 odsto robe iz uvoza”, rekao je Marković.

On je s predsednikom Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem bio u Zaječaru, gde su sledeće nedelje lokalni izbori.

Marković je pitao: “Zašto taj običan, mali čovek, koji je proširio prozor do ulice i napravio prodavnicu i tu radi njegova supruga, deca, sinovi i ćerke, ne može da radi?”.

Kako je rekao, i u tim prodavnicama će se poštovati mere, pa će u njoj biti dva kupca umesto pet, a “ništa veće zaštite nema to što rade veliki marketi – jer je to 20 puta veći broj ljudi sada, nego kada je bilo vanredno stanje”.

Marković je naveo da su on i Dačić “iz jedne domaćinske koalicije i hoće da pomognu svakoj porodici”.

“Doktorima svaka čast za struku, ali njihova struka je vezana samo za medicinu. Od čega ćemo da živimo ako ne rade prodavnice, kafići, restorani?”, pitao je Makrović i poručio da cela Srbija treba da se vakciniše, preneo je Glas Zaječara.