Palma: “Dačić i ja uz Vučića. Ima ispada iz obe partije, ali ne smemo zbog jednog čoveka da kažemo da je to stav stranke”

0
Printscreen/YouTube/PRva Tv

Mnogo je reakcija bilo na izjavu člana Socijalističke partije Srbije Tome File da postoji mogućnost da SPS sarađuje sa opozicijom. Najpre je reagovao predsednik SPS-a Ivica Dačića da “nema nikakve šanse” da ta partija nakon izbora 2022. godine napravi vladu sa bilo kim osim sa SNS.

Potom je potpredsednik Srpske naredne stranke (SNS) Aleksandar Šapić izjavio da očigledno u SPS-u ima onih koji ne misle kao njen predsednik Ivica Dačić, “ili barem kao što govori, a šta misli pokazaće vreme”, dok je u Dačićevu odbranu sada stao i Dragan Marković Palma.

Predsednik Jedinstvene poručio je da će njegova partija zajedno sa Socijalističkom partijom Srbije podržati kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Srbije.

„Zbog toga što je danas u Srbiji mnogo manje nezadovoljnih nego pre 2012. godine i Jedinstvena Srbija i SPS i ja i Ivica Dačić ćemo podržati Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima. Ima nekih pojedinačnih ispada iz jedne, druge ili treće partije, ali mi ne smemo zbog jednog čoveka da kažemo da je to stav cele partije i njenog rukovodstva“, ocenio je Marković za TV Hepi, a prenosi N1.

On je, komentarišući pojedine izjave o koalcionoj saradnji, rekao da „ti ispadi nisu stav onih koji odlučuju u partijama“, niti je to stav Ivice Dačića i njegov, objavila je gradska uprava Jagodine.

„Mi ne smemeo da stanemo na pola puta i moramo da nastavimo ovim putem koji ima dobru budućnost za naše građane i našu državu”, rekao je Marković.