Za spremanje ovog jela potrebno vam je:

  • šest prodimljenih kobasica (ja sam dodala i još 4 kranjske), mogu sve biti kranjske ili sve klasične deblje prodimljene, ko voli može da uzme i neke ljutkaste
  • kilogram krompira
  • 4 zelene jabuke
  • jedan ružičasti luk
  • maslinovo ulje
  • tri kašike meda
  • suvi začin, biber, beli luk u prahu ili granulama

“Ove kobasice sam nazvala Pali-gasi, jer fina kiselost pečenih jabuka sjedinjena sa lukom i medom daje fin kontrast jakom ukusu kobasica”, piše nam Ana.

Iseckati kilogram krompira na četvrtke, iseckati zelene jabuke na komade, bez ljuštenja kore, jedan veći ružičasti luk iseći krupnije, sve to sjediniti u posudi, preliti maslinovim uljem, posuti suvim začinom, belim lukom u granulama, biberom, a onda posuti medom, po želji i ukusu.

Sve to promešati i pustiti da odstoji petnastak minuta. Za to vreme ugrejati pećnicu na 200 stepeni. Sadržaj iz posude staviti u pleh, dodati kobasice i rasporediti ih.

Prekriti folijom i staviti da se peče pedesetak minuta (dok ne zamiriše). Negde na četrdesetom minutu izvući pleh, skinuti foliju i pustiti da se zapeče. Izvući iz rerne, poslužiti i jesti uz vino, pivo, kiselu vodu, šta ko voli.

Prijatno!

U ovom videu pogledajte više detalja o ovom receptu, ono što niste znali o kobasicama i jabukama Greni Smit, ali i Aninu preporuku za najbolji “starinski” restoran u Solunu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели N | Cooking (@nedeljnik.cooking)

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.