Pajtić o incidentu u Novom Sadu: “Nasilje nad građanima je Vučićev modus operandi”

2
Foto: Printscreen Nova S

Nasilje nad građanima koji protestuju protiv režima je uobičajeni modus operandi Vučića i njegovih saradnika. Na gotovo identičan način su slični nasilnici borilačkim zahvatima nasrtali na novinare i demonstrante prilikom prve predsedničke inauguracije aktuelnog predsednika Srbije, ocenjuje Bojan Pajtić, profesor prava i bivši predsednik DS, upitan da prokomentariše jučerašnje incidente u Novom Sadu, ali i reakciju Aleksandra Vučića koji je, između ostalog, rekao da je policija bila „blaga“.

Pajtić podseća da smo nakon Vučićeve prve inauguracije kasnije saznali da je “pretorijansku gardu” u civilu predvodio izvesni “Velja Nevolja”.

“Vidimo ovih dana i epilog mnoštva tragedija koje je prouzrokovala njegova grupa, formirana i podržana od strane režima. Velje više nema, ali su nevolje ostale i sve su veće. Juče je nova parapolicijska formacija od građana glavnog grada pokrajine branila mafijaški projekat “Novog Sada na vodi”. Oni koji su u sali Skupštine glasali za GUP koji u sebi nosi elemente urbicida i oni koji su maltretirali građane koji su izražavali svoje neslaganje sa tom odlukom imaju jednog gazdu, koji je uzurpirao sve intitucije u državi. Utoliko je groteskna njegova izjava da je tek dan kasnije saznao za nepočinstva koja je njegova “vojska” počinila u Novom Sadu”, istakao je Pajtić, prenosi Danas.

Podsetimo, predsednik Srbije izjavio je da je tek danas saznao za jučerašnji protest u Novom Sadu i naglasio da „niko nije napao nekoga, zato što je mirno stajao ili sedeo negde“.

„Reč je o licima koji su već upadali, da li u Skupštinu grada, da li u Skupštinu Vojvodine, i bacali petarde i suzavce. Ako mislite da je to ne znam kakav nivo demokratije – nije, i to nije dozvoljeno nigde u svetu“, rekao je Vučić.

Po njegovim rečima, ispred Skupštine nije bilo privatno obezbeđenje, već skupštinsko obezbeđenje angažovano zakonom, da štiti tu objekat od „nasilnog upada“, i dodao da je reakcija policije bila „blaga“.

„Policija je bila toliko blaga i toliko vodila računa da nikoga ne povredi i samo jasnom merom odvravćanja upozori sve da nasilje i divljaštvo koje su već preduzimali neće biti dozvoljeno, ništa više“, rekao je Vučić.

2 KOMENTARA

  1. Pajticu bi bolje bilo da cutie!!!Da je bio sposobniji on I njegova sledbenici ovi nebi ni dosli na vlast!!!

  2. Huligani su posebna grupa građana koja je najčešće u sukobu sa zakonom i obično naručena i plaćena od nekoga.

Comments are closed.