“Pacijent koji se lečio u KC Vojvodine više nema koronavirus”

1
Foto: Profimedia

“Sa Klinike za Infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine, jedan pacijent je pušten na kućno lečenje, pošto su testovi pokazali da je negativan na koronavirus, a njegovo zdravstveno stanje će se i dalje pratiti”, izjavila je za RTV Vojvodine, direktorka Kliničkog centra Vojvodine, Edita Stokić.

Prepodne, dopremljen je novi pacijenta iz Opšte Bolnice u Kikindi. To je drugi pacijent zaražen Kovidom – 19 iz tog banatskog mesta.

“Trenutno u Kliničkom centru Vojvodine leče se četiri pacijenta obolela od korona virusa. Od ta četiri pacijenta jedan je u teškom opštem stanju i zahteva mehaničku ventilaciju. Svi pacijenti su hemodinamski stabilni, njihovo zdravstveno stanje monitoriše se tokom 24 sata od strane multidisciplinarnog tima lekara Kliničkog centra Vojvodine. Lečenje ovih pacijenata sprovodi se u novoizgrađenoj Intenzivnoj jedinici Infektivne Klinike Kliničkog centra Vojvodine, koja je osposobljena i opremljena najmodernijom opremom. Klinički centar Vojvodine je blagovremeno obezbedio dovoljne količine materijala, svih medicinskih lekova i pratećih sredstava kao i zaštitne opreme neophodne za zaštitu kako zdravstvenih radnika kao i pacijenata koje dopremaju u tu zdravstvenu ustanovu” izjavila je za RTV Edita Stokić, direktorka kliničkog centra vojvodine.

1 KOMENTAR

  1. Кинескиња је била први пацијент који је излечен, и потом га поново добила. Не могу нигде да прочитам, ствара ли организам имунитет на овај вирус, као на вирус грипа, или не ? Не би било лоше и о томе нешто написати, јер ако се од ове пошасти будемо лечили непрестано, онда и та мала стопа смртности, са овом чињеницом, представља катастрофу.

Comments are closed.