Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, koji je bio deo zatvorenog sastanka na Fakultetu političkih nauka, između vlasti i opozicije, govorio je o tom susretu za N1.

Đilas je rekao da sastanak nije bio „tajni“.

„Organizatori su želeli da se skup održi iza zatvorenih vrata da bi bila diskusija bila konstruktivnija, da se bar neke stvari pomene. Kada sastanak otvorite za javnost, šalju se plitičke poruke izbornom telu i onda se gubi i minalni deo konstruktivnosti i pristojnosti“, napominje Đilas.

Dodao je da ne može da se pregovara o nečemu što su zahtevi protesta i da će moći da se pregovara samo o načinu na koji će ti zahtevi biti implementirani.

Prema njegovom mišljenju, budući sastanci neće mnogo toga doneti, a odluku o bojkotu već je trebalo saopštiti, ali se sa njom sačekalo do septembra jer je takav bio stav većine u Savezu za Srbiju.

Đilas se osvrnuo i na stavove pojedinih članova opozicionog bloka u vezi sa sastavom delegacije koju je vlast formirala za pregovore sa opozicijom.

„Ja kao čovek koji se bavi politikom i koji želi da imamo normalnu i demokratsku zemlju nemam pravo da kažem da sa ovim ljudima neću da pričam. A koga će SNS da pošalje sa druge strane, na to ne mogu da utičem. Hajde da napravimo anketu na društvenim mrežama koji su to naprednjaci prihvatljivi“, rekao je Đilas i dodao da on lične nije znao ko je Vladimir Đukanović.

„Pitao sam Zorana Lutovca ko je ovaj čovek sa naočarima. Znam za njega po izjavama o Novaku Đokoviću kako navija za Hrvate ili Ratku Mladiću. Ako SNS kaže da njih bolje predstavlja Vladimir Đukanović nego Aleksandar Vučić, to je njihovo pravo da kažu“, zaključio je Đilas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.