“Pa nisu valjda Mojkovačka bitka i Podgorička skupština nešto teže od priznavanja Kosova”

0
BETAPHOTO/Narodna skupstina Republike Srbije/DS

(Beta) – Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić ocenio je danas da Srbija treba da “povuče potez” koji ide u pravcu jačanja odnosa sa Crnom Gorom, ocenjujući to kao potez koji Crna Gora ne očekuje.

Dačić je rekao novinarima u Domu Narodne skupštine da je proterivanje ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića politički čin i dodao da će uskoro biti izabrana nova vlada Crne Gore, a da je taj čin “pečat na sve što je uradila administracija Mila Djukanovića do sada”.

On je ocenio da ako zaista postoje razlozi za proterivanje Božovića, Srbija bi “trebalo da proteruje ponekog ambasadora” zbog njihovog stava prema Kosovu.

“Pa nije valjda Mojkovačka bitka i Podgorička skupština nešto što je teže nego narušavanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbija, odnosno priznavanje Kosova”, naveo je predsednik Skupštine.

Dačić, koji je bivši ministar spoljnih poslova, rekao je da ne bi voleo da se stekne utisak da su to Ministarstvo i sadašnji ministar Nikola Selaković nešto pogrešno uradili.