Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da će aktuelna vlada „dati sve od sebe da ozeleni i pošumi gde god je to moguće“, i to ne samo u Beogradu, već u celoj Srbiji, istakavši da je Beograd zasad pokriven 15 odsto zelenilom.

Prema njegovim rečima, plan je da zelenilo zauzme 20 do 25 odsto površine Beograda. Dodao je da će početi ozelenjavanje još 12 gradova u Srbiji.  

Predsednik je najavio i da će pre nove godine sa Vladom Srbije napraviti novi predlog najvećeg investicionog plana koji će biti vredan između pet i 10 milijardi evra.

Vučić je rekao da bi tim tim novcem trebalo da se završe kapitalne investicije, da bi rast mogao da pređe pet ili šest odsto, da se uradi kanalizacija, naprave prečistači za vodu, metro u Beogradu, završe i železnički i putni Koridor 10.

Velika prašina se podigla prethodnih dana zbog otvaranja gradilišta u srcu Košutnjaka, kao i seče nekoliko desetina stabala. Razna manja ili veća udruženja građana podigla su glas zbog, kako su rekli, „uništavanja zelenila“.

Na Fejsbuk stranici „Petlovo brdo“ objavljen je snimak na kojem se vidi pun kamion posečenih stabala, kao i to da radnici ne znaju da odgovore na pitanja građana koji je prilikom dolaska oborio ogradu i počeo da protestuje.

https://www.facebook.com/Petlovobrdo/videos/809313769262637/


Komentar(1)

  1. POŠUMLJAVATI MOGU I BEZ FANTOMKI?
    23. juna 2019. 15:30

    MOŽDA SE STIDE ILI NISU NAVIKLI DA POŠUMLJAVAJU: Izgleda da je odlika SNS-ovca da neuporedivo više vole travu i pašnjake nego šume i drveće.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.