Ovogodišnji sajam obrazovanja EDUfair biće virtuelni događaj i zakazan je za 11. mart

  0

  EduFair, tradicionalno najveći sajam obrazovanja u ovom delu Evrope, ove godine neće nositi prefiks „beogradski“, jer je usled pandemije događaj prilagođen u virtuelni i interaktivni event. Virtuelni EduFair 2021. odigraće se u sredu 11. marta na portalu edufair.rs u periodu od 14h do 18h. Jedna od tema ovogodišnjeg sajma biće promene na tržištu rada, ali i u trendovima obrazovanja, koje je su se dogodile usled izmenjenog načina života usled pandemije.

  Virtuelni EduFair 2021. okupiće više od četrdeset uglednih univerziteta, privatnih škola i škola jezika iz Austrije, Švajcarske,  Portugalije, Španije, Belgije, Nemačke, Kanade, Velike Britanije, Grčke, Holandije i Srbije.

  „Za Virtuelni EduFair koristi se platforma koja je namenjena upravo onlajn sajmovima, tako da će posetioci moći da posećuju štandove izlagača, razgovaraju sa predstavnicima obrazovnih institucija putem četa, audio ili video poziva, zakažu lične sastanke, informišu se svemu što ih zanima o studiranju na različitim obrazovnim destinacijama i prate webinare u vezi sa obrazovanjem. Takođe, treba napomenuti da je za razliku od ranijih sajmova, Virtuelni EduFair događaj za koji ne morate fizički biti u Beogradu da biste mu pristupili i dobili informacije koje vas zanimaju. To možete uraditi iz bilo kog grada, sve što je potrebno je da u sredu, 11. marta posetite sajt edufair.rs i da se registrujete za događaj, koji je apsolutno besplatan, kao i do sada“, objašnjava Veselina Todorova, konsultantkinja za obrazovanje organizatora EduFaira, Integraledu koja ističe da upravo zbog ovoga ove godine očekuju više posetioca iz različitih delova Srbije, koji bi ranije morali da putuju da bi posetili jedan ovako veliki sajam obrazovanja.

  Virtuelni EduFair 2021. donosi brojne zaista značajne popuste i stipendije za one koji razmišljaju o akademskom usavršavanju u inostranstvu, ali i za porodice koje razmatranju o slanju dece u inostranu privatnu školu. „Neki internati nude i do pedeset odsto popusta za školarinu. Kad je reč o privatnim srednjim školama, Velika Britanija ostaje omiljena destinacija za porodice iz Srbije koje planiraju da pošalju decu u inostranstvo, ali smo primetili porast interesovanja i za ostale države Evrope i za severnu Ameriku. Biće i škola koje će predstaviti posebne stipendije za kandidate sa izuzetnim talentima – akademskim, sportskim ili umetničkim“, navela je Todorova i dodala da je važno napomenuti da posetioci virtuelnog EduFair-a neće samo dobiti popuste, već i sve informacije i vesti iz oblasti obrazovanja na jednom mestu i iz prve ruke. „Jedna poseta, u ovom slučaju, onlajn sajmu obrazovanja porodicama može da uštedi sate i sate provedene u pretragama po internetu“.

  Posetioci ovog virtuelnog događaja koji žele posebno da se informišu o određenim temama u vezi sa obrazovanjem, moći će da prisustvuju nekim od stručnih webinara: „Osnovne studije u Londonu i Evropi“ Jovana Karličić Integraledu; „Kanada – Visoki standardi studiranja“, Ambasada Kanade; Stipendije i pripreme za upis u srednje škole u insostranstvu, letnji kampovi u inostranstvu“, Svetlina Abadžhieva IntegralEduBugarska;  „Study in Germany – Meed the Augsburg University of Applied Sciences“, Margareta Perković; „Unapredite svoju karijeru master diplomom – Stipendije i dozvole za rad za master studente nakon diplome“,  Svetlina Abadžhieva IntegralEduBugarska.

  Virtuelni EduFair je online verzija međunarodnog sajma obrazovanja EDUfair, koji kao jedan od najvećih savetodavnih projekata u Srbiji i regionu, predstavlja najnovije trendove u oblasti obrazovanja duže od dvadeset godina.  Link za registraciju za ovogodišnji Virtuelni EduFair je ovde.