“Ovog vikenda bilo žive muzike, a tri osobe pozitivne i posle retestiranja”: Bor odlaže ublažavanje mera

0
Foto: Profimedia / Ilustracija

U poslednjih pet dana, rezultati testiranja na Covid-19, pokazali su prisustvo virusa kod još deset Borana, dok su tri osobe ponovo bile pozitivne nakon retersiranja, zbog čega su epidemiolozi savetovali da se još ne ublaže mere uvedene nakon proglašenja vanredne situacije.

Direktor Opšte bolnice u Boru Goran Joksimović, ocenio je na današnjoj konferenciji za novinare da je epidemiološka situacija u Boru “stabilna”, ali da je zbog većeg broja novoobolelih, Stručno operativni tim gradskog Kriznog štaba odlučio da ne ublaži mere kojima bi se produžio rad kafića i ugostiteljskih objekata.

“Broj zaraženih je manji nego ranije, ali taj broj za čas može biti promenjen na gore. Imamo razloga da budemo umereno spokojni, ali sa težištem na pridržavanju mera”, rekao je Joksimović.

Joksimović je dodao da su oboleli “srednjeg životnog doba” i da imaju umerenu ili srednje tešku kliničku sliku, kao i da ne postoji određeno žarište virusa.

Ovog vikenda su u Boru održani i skupovi sa “živom muzikom”, pa je zatraženo da Komunalna inspekcija pooštri mere protiv vlasnika lokala koji se ne pridržavaju mera.

U poslednjih pet dana desetoro Borana izlečeno je od infekcije, i sa današnjim danom ukupno su 43 osobe pozitivne na Covid-19.

(Beta)