“Ovo su jedini izbori na svetu na kojima se bira opozicija…”

0
(BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS)

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da je “jedini način da se ne glasa za Aleksandra Vučića” na izborima u Srbiji 21. juna, da se ne izađe na njih, i ocenio da su uslovi za izbore gori nego pre epidemije koronavirusa.

“Ovo su jedini izbori u svetu na kojima se bira opozicija jer su unapred poznati kakvi su rezultati i ko bi će biti vlast”, rekao je Đilas za TV N1.

Đilas je poručio građanima da će neizlaskom na izbore pokazati da nisu “Vučićeva lutka na koncu” i najaviti da “Vučić neće biti vlast za dve godine, a možda i ranije”.

Đilas očekuje da će možda već sledeće godine ponovo biti izbori jer smatra da će se kriza pojačati. Stanje u Srbiji je uporedio s ekspres-loncem u “kojem pritisak raste i, ako ne popusti, eksplodiraće”.

Predsednik SSP je rekao da je prekinuo komunikaciju s liderom Pokreta slobodnih građana Sergejom Trifunovićem zbog njegove izjave da mu opozicija koja bojkotuje izbore “crta metu na čelu”. Dodao je da, iako su prijatelji, ipak postoji granica.

Govoreći o Trifunoviću, Đilas je dodao da pravi razliku između njega i drugih koji izlaze iz izbore, jer smatra da je Trifunović “iskreno u tome”.

(Beta)