“Ovo sa Novakom je orvelijanski i duboko zabrinjavajuće za društvo koje je posvećeno slobodi misli i govora”: Portparol australijskog Saveza advokata o odluci federalne Vlade…

1
Printscreen/YouTube/Greenshack Dotinfo

Portparol australijskog Saveza advokata Greg Barns, advokat sa iskustvom u slučajevima migracija, rekao je da Đoković sada oseća punu snagu zakona o migraciji koji su osmišljeni da uklone osumnjičene teroriste iz Australije, a ne tenisere.

„Jedan od najopasnijih aspekata Đokovićeve situacije je spremnost savezne vlade da odlučno smatra da je neko rizičan za javni red samo na osnovu njihove percepcije šta bi mogli da budu stavovi te osobe“, rekao je Barns, a prenosi australijski Ejdž.

„Ovo je orvelijanski i duboko je zabrinjavajuće za društvo koje je navodno posvećeno slobodi govora i slobodi misli”, dodao je Barns.

1 KOMENTAR

  1. И ово је једна од грешака у односу према проблему. Погрешно је услове у којима је друштво пројектовати на један (међународни) спортски догађај. Бар тако не би смео да ради одговорни организатор скупа. Сутра неки међународни музички догађај, политички скуп,… Учесници не улазе у земљу да би са локалним становништвом делили добро и лоше, већ да одраде свој посао. У том смислу могу се чак и потпуно оградити од њих. Можда заиста и има потребе да тамо ти људи буду закључани по домовима месецима, можда они то и желе ? Можда желе да се вакциишу, самокажњавају, ударају главом у зид,… итсл., али је погрешно такве медицинске процедуре наметати људима који су ту дошли на пар недеља, а то им није неопходно, и уз то и није њихов избор. Јер им за то време боравка апсолутно није потребно, а све се може организовати баш тако да нема последица ни за кога. Уосталом и када се гледа тенис, питање је ко би ту заиста могао бити угожен ? Правило одговарајућег размака би ту решило све, а оно је потпуно примењљиво. Једино што би овај пут слике биле без Надала са послужавником, и још понеким, али, Боже мој.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime