“Ovo mi je jedan od tri najbolja meča u karijeri… O finalu kad se odmorim. Zaslužio sam”

0

Postoje neki teški zadaci, neki još teži, oni najteži i oni koji deluju nemoguće. A izvesnije je da ćete u Teheranu pronaći prase, nego da će Rafael Nadal biti poražen na Rolan Garosu. Tačnije, bilo je izvesnije, sve do sinoć.

Novak Đoković je u fantastičnom polufinalnom duelu savladao Španca, a na konferenciji za novinare objasnio je kako se oseća “hladnije glave”.

“Definitivno najbolji meč koji sam odigrao na Rolan Garosu i jedan od top 3 meča moje karijere, kada se u obzir uzme kvalitet tenisa, to što sam igrao protiv najvećeg rivala i to na terenu na kom je dominantan 15 godina. Publika je proizvela ogorman naboj, koji smo osetili sa tribina i pružila sjajnu podrška obojici. Ovo je jedna od onih noći i mečeva koje pamtite zauvek”, rekao je Đoković.

Osvrnuo se i na detalje koji su presudno uticali na konačni rezultat meča.

“Iako nisam imao dobar start, nisam bio nervozan jer sam osećao da udaram lopticu na pravi način. Trebalo je samo da nađem put da se postepeno vratim u meč i da se prilagodim njegovim udarcima koji su potpuno drugačiji od bilo kog drugog tenisera. Neverovatno je sa koliko spina odigrava udarce. Bio sam spreman, osećao sam se dobro mentalno i fizički, bio sam motivisan. Imao sam jasan plan i taktiku kako bi moja predstava bila bolja u odnosu na prošlogodišnje finale. Situacija u prvom setu je podsetila na taj scenario, ali pronašao sam svoju igru, servis i stvari su došle na svoje od drugog seta”, objasnio je prvi reket sveta.

Obično kada je kralj svrgnut, na presto dolazi drugi, novi, ali je između trona u Parizu i Novaka Đokovića još uvek Stefanos Cicipas.

“Uživaću u ovoj pobedi. Nemam mnogo vremena, ali mislim da sam nakon ovako velike pobede zaslužio da odmorim i da bar na kratko ne razmišljam o narednom protivniku, iako me čeka finale Gren slema. Razmišljaću sutra, u drugoj polovini dana. Sada je u fokusu odmor i oporavak, da bih bio potpuno spreman da se nadmećem sa momkom koji je u sjajnoj formi”, zaključio je Đoković.