“Ovo je loše izrežirana amaterska priča Saveza za Srbiju. Ovo je pokušaj da spreče ono što treba da se desi…”: Maja Gojković o štrajku glađu Obradovića i Ševarlića

0
(BETAPHOTO/Narodna skupstina Republike Srbije/MO)

Predsednica Skupštine Maja Gojković izjavila je na sednici parlamenta da nema potrebe za odlaganjem izbora i da “ne vidi šta će biti različito u decembru u odnosu na jun”, a današnja dešavanja u skupštini ocenila je kao “loše izrežiranu amatersku priču Saveza za Srbiju.

“Ovo je u stvari pokušaj da spreče ono što treba da se desi, a to je da izborne komisije moraju sutra da nastave prekinute izborne radnje i da Skupština donosi dobre zakone. To je svrha igrokaza Boška Obradovića i Miladina Ševarlića”, rekla je Gojković i pitala kako izgleda Ševarlićev glasač.

Ona je iznela niz optužbi na račun lidera Dveri Boška Obradovića i više puta ponovila da je on ispred skupštine doveo “narko dilere i vucibatine”, a kritikovala ga je i što je primao platu od Skupštine od 100 hiljada dinara mesečno.

Predsednica Skupštine je otkrila da Boško Obradović živi na Dedinju i da je, kako je navela, “on došao iz Čačka i odmah našao stan na Dedinju i građani mu plaćaju taj stan 30.000 dinara mesečno”.

I ona je pitala zašto tužilac ćuti i dodala da nema veze što Obradović ima imunitet.

Poslanik Miladin Ševarlić je danas tražio da parlament pozove predsednika Srbije na sednicu da objasni jednu od svojih izjava u kojoj je poslanik Ševarlić prepoznao pripremu za priznanje nezavisnog Kosova, ali mu je predsednica isključila mikrofon i odbila da ga sasluša.

Ševarlić je nakon toga stupio u štrajk glađu, uskoro ga je podržao Boško Obradović, a potom su u štrajk glađu stupili i poslanici SNS-a Aleksandar Martinović i Sandra Božić tražeći da tužilaštvo počne da radi svoj posao i pokrene istragu protiv lidera Dveri.

(Beta)