(Beta) – Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ponovo je danas najavio da će „ovih dana“ razgovarati s predsednikom Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom o dijalogu vlasti i opozicije u Srbiji i o „zamerkama“ iz izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije.

Ponovio je i da „u prvom delu“ iduće godine očekuje međustranačke razgovore vlasti i opozicije radi unapređenja izbornih uslova.

Dačić je, na plenarnoj sednici Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji (EU), rekao da je članstvo u EU „nesumnjivo opredeljenje“ Srbije, „njen strateški cilj i spoljnopolitički prioritet“.

„Svesni smo da u tom procesu postoje brojni izazovi i obaveze, reforme koje moramo da sprovedemo, ali i da je to prevashodno u interesu naših građana“, rekao je Dačić.

Kako je naveo, izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije biće predstavljen poslanicima na plenarnoj sednici Skupštine Srbije koja bi trebalo da bude u naredne dve nedelje, pre kraja ove godine.

On je rekao da je jedna od primedbi u tom izveštaju bila „zapaljiv govor protiv političkih neistomišljenika“ i najavio da bi uskoro Skupština trebalo da donese „Kodeks o ponašanju“, na kojem se radi.

Govoreći o nekim drugim primedbama iz izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije, Dačić je najavio da će se zakoni donositi u redovnoj proceduri, a samo izuzetno po hitnom postupku, što se već i ostvaruje.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.