(Beta) – Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ponovo je danas najavio da će „ovih dana“ razgovarati s predsednikom Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom o dijalogu vlasti i opozicije u Srbiji i o „zamerkama“ iz izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije.

Ponovio je i da „u prvom delu“ iduće godine očekuje međustranačke razgovore vlasti i opozicije radi unapređenja izbornih uslova.

Dačić je, na plenarnoj sednici Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji (EU), rekao da je članstvo u EU „nesumnjivo opredeljenje“ Srbije, „njen strateški cilj i spoljnopolitički prioritet“.

„Svesni smo da u tom procesu postoje brojni izazovi i obaveze, reforme koje moramo da sprovedemo, ali i da je to prevashodno u interesu naših građana“, rekao je Dačić.

Kako je naveo, izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije biće predstavljen poslanicima na plenarnoj sednici Skupštine Srbije koja bi trebalo da bude u naredne dve nedelje, pre kraja ove godine.

On je rekao da je jedna od primedbi u tom izveštaju bila „zapaljiv govor protiv političkih neistomišljenika“ i najavio da bi uskoro Skupština trebalo da donese „Kodeks o ponašanju“, na kojem se radi.

Govoreći o nekim drugim primedbama iz izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije, Dačić je najavio da će se zakoni donositi u redovnoj proceduri, a samo izuzetno po hitnom postupku, što se već i ostvaruje.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-466-od-17-decembra/

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.