Verujem da nam je potrebno razumevanje da će svi narodi Balkana i Evrope živeti jedni s drugima još veoma dugo. A kada živite sa nekim, morate da napravite aranžmane koji smanjuju tenzije i omogućavaju ljudima da nastave svoje živote. Brinem da zbog tih tenzija mnogi ljudi ne shvataju da je neophodno smiriti se. Na ovim prostorima ima mnogo istorije. Nju je važno poštovati, ali ne smete biti njen zatvorenik.

Ovako je njegova ekselencija Kristofer Hil, ambasador SAD u Srbiji, odgovorio na pitanje da li vidi rasplet krize na Kosovu i Metohiji i kako bi to moglo da izgleda.

„Cenim da će se sve rešiti tako što će neko dobiti nešto, a neko nešto drugo. Voleo bih da vidim razrešenje svih spornih pitanja. Ne zanima me da zauzimam strane – naravno, moja zemlja ima drugačiji stav u odnosu na zvanični Beograd oko Kosova. Ali to nas ne sprečava da sarađujemo i sa vladama u Beogradu i Prištini. Nije ni u čijem interesu da nastavite da živite sa tim tenzijama“, rekao je Hil u velikom razgovoru za novi Nedeljnik.

Ceo intervju objavljen je u novom broju Nedeljnika, koji je na svim kioscima od četvrtka, 19. januara

Digitalno izdanje i pretplata na nstore.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.