“Ovaj narod je kao pas kome gazda secka rep svaka dana jer mu je žao da ga odseče celog”: Dr Radovanović o “zakasnelim merama”

6
Foto Đorđe Kojadinović

Epidemiolog Zoran Radovanović istakao je tokom gostovanja u emisiji Novi dan na TV N1 da su epidemiološke mere koje su donete od strane Kriznog štaba zakasnele, kao i da se u nekoliko navrata od početka epidemije zakasnilo sa odlukama.

“Pokazalo se koliko se ne snalazimo, koliko nismo u stanju da predviđamo i preventivno donosimo odluke. Posledice tog nesnalaženja i arogancije su bile pogubne”, istakao je Radovanović.

On podseća da je prošlo godinu dana od čuvene izjave na konferenciji za štampu da je u pitanju „najsmešniji virus“, i ocenjuje da se u tome ogledaju „sva naša lutanja, nesnalaženja“, i ne samo u vreme krize, već „društvenog života uopšte“.

„Tog dana se pokazalo koliko se ne snalazimo, koliko nismo u stanju da predviđamo i preventivno donosimo odluke. Posledice tog nesnalaženja, i te arogancije bile pogubne“, naglašava Radovanović.

On je povodom jučerašnje rasprave ispred Ministarstva zdravlja naveo da se državni sekretar Mirsad Đerlek pokazao kao „vrlo uglađen“, kao i da je „vrlo civilizovano nastupio“, ali napominje da su ga pogodile njegove reči, jer za njih nije bilo utemeljenja.

„Epidemiološke mere daleko od toga da su donete na vreme. Ovaj narod je kao pas, koga je vlasnik toliko voleo, da ga je bilo žao da mu iseče rep, pa mu je seckao svaka dva dana po malo. E sad, možete da zamislite kako je psu. Dakle, epidemiološkog opravdanja za uvođenje ovih mera – nema“, istakao je Radovanović.

6 KOMENTARA

 1. E moj doktore, sede ste stekli a jos niste shvatili da svaki narod ima bas onakvu vlast kakvu DEBELO zasluzuje.

 2. Па које то мјере предлаже углађени професор? Ако се закаснио са мјерама, значи ли то да би иих он подржао да су биле уведене раније? Гдје је то његово рјешење? Матори, критикује без икаквог приједлога. Нити је професионално, нити етички нити људски!

 3. Да ли се “овај народ” односи само на Србе или и становнике других националности?
  Ко смо то “ми” и да ли Проф.др подразумева и себе?
  Ако би се “ми” придржавали “мера”, да ли то значи да нико никад не би умро?
  Или је ово још једна керећа антисрпска проповед од стране “секуларног свештеника” уваженог Проф. др.

 4. Kada cete prestati da se vazda pojavljujete?Kao da je ovo stanje od juce…I samo u zemlji Srbiji…Ko je razumeo kako da se cuva,cuva se…Ali ima i onih koji moraju da rade da hrane vas gladne…Sta biste Vi?Zatvorite nas sve i resen problem..
  Lako je Vama da skrecete paznju na sebe…Popularnosti nikad dosta ,pa ni Vama…U bolnicu dr pa pomozite kolegama…Dajte primer…A prici nikad kraja…To je ,bar,najlakse..

 5. Doktore nemojte vi kao svjetlana cenic samo pametovat ,ustanite i povedite narod i budite heroji ovog doba ili je mozda tako lakse uz dobru platu i sit stomak pametovat

 6. Profesor s kojim se slažem za dobar deo izrečenog za 2020. ne uzima u obzir da je sadašnje stanje , većim delom , prouzrokovano ponašanjem građana .
  Šta se , posle godinu dana , bilo kom , treba objašnjavati ili zabranjivati ?
  Veći obuhvat vakcinacije je glavo , ako ne i jedino , rešenje .

Comments are closed.