Tokom cele godine Mozzart kroz društveno odgovorne akcije i vredne donacije podržava rad sigurnih kuća širom Srbije i zajedno sa poznatima širi poruku “stop nasilju nad ženama”! Značaj projekta koji se realizuje u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije prepoznao je i FK Crvena zvezda. Treću godinu zaredom, predstavnici kompanije Mozzart i crveno-belih, na čelu sa trenerom Dejanom Stankovićem posetili su Sigurnu kuću, kako bi i 8. marta ukazali na važnost borbe protiv nasilja u porodici.

Strateg srpskog šampiona, kao i fudbaler Aleksandar Dragović ulepšali su praznik ovim hrabrim ženama i uručili poklone i cveće, a kompanija Mozzart je donirala novčanu pomoć od 500.000 dinara.

Ovo je treći put da smo u Sigurnoj kući sa Mozzartom. Zadovoljstvo nam je što možemo da vidimo, upoznamo, sednemo i popričamo sa ovim hrabrim ženama i da im pružimo podršku. Znam da je njima najteže, ali na ovaj dan možemo da im poklonimo cvet i ako uspemo da im izmamimo osmeh, to je naša pobeda. Nadam se da će u sigurnim kućama biti što manje žena, te da će biti sigurnije i nasmejanije iz dana u dan. Nadam se da možemo da privučemo nekoga da još više misli o ovim damama i da im olakšamo koliko možemo našim prisustvom i pomoći“, naglasio je Stanković.

Popović, Stanković i Dragović u razgovoru sa koordinatorkom Sigurne kuće

Dragović je istakao da je srećan što je u prilici da nekome ulepša dan, pogotovo ženama iz Sigurne kuće.

Ovim gestom, Mozzart i Zvezda su još jednom želeli da ukažu da ne treba zatvarati oči pred očiglednim društvenim problemom.

„Ovo je sada već dugododišnja saradnja i posebno smo zahvalni na tome, jer svim ženama poseta poznatih mnogo znači. I medijska pažnja znači, to je poziv da se i drugi priključe i pomognu koliko mogu. Još ako je to Zvezda, kao veliki brend, žene se osećaju bolje kad shvate koliko su značajne. To im daje snagu i vetar u leđa, da žene nikada ne zaborave koliko su vredne. Hvala mnogo na poklonima i donaciji“, rekla je Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne kuće.

Aleksandar Dragović

Kompanija Mozzart je još pre 12 godina prepoznala značaj ove institucije, koja daje veliku podršku žrtvama porodičnog nasilja. Tokom prethodne decenije regionalni lider u oblasti igara na sreću kontinuirano je slao donacije, a u 2022. izdvojio je dva miliona dinara za pomoć sigurnim kućama u Novom Sadu, Nišu, Vranju i Priboju.

Pre tri godine smo potpisali protokol o saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, ali naša borba protiv nasilja nad ženama traje mnogo duže. Više od decenije pomažemo sigurne kuće širom Srbije i organizujemo akcije kako bi se u javnosti što glasnije govorilo o ovom velikom društvenom problemu. Crvena zvezda je već godinama naš partner na ovom projektu i zajedno sa fudbalerima i trenerom, Dejanom Stankovićem se trudimo da osnažimo žene i zajedno apelujemo da se svaki vid nasilja prijavi”, naglasio je Borjan Popović, direktor Korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.