Internacionalna esports platforma Good Game Global organizuje drugo po redu Good Game Liftoff takmičenje za mlade startupe. Prijave za prvo regionalno takmičenje u preduzetničkim idejama s nagradnim fondom od 14.000 evra su otvorene, a mogu se prijaviti učesnici iz Srbije, Hrvatske, Severne Makedonije i Slovenije. Rok za prijavu putem web stranice https://liftoff.good.game je 15. novembar.

Good Game Liftoff je takmičenje namenjeno studentima preddiplomskih, diplomskih i postdiplomskih studija univerziteta i ostalih visokoškolskih ustanova, kao i mladim preduzetnicima s proizvodom ili uslugom u predinkubacijskoj, inkubacijskoj ili kasnijoj fazi razvoja. Učestvovanje na Good Game Liftoffu je besplatno, a ove je godine starosna granica za članove timova podignuta s 25 na 30 godina. Došlo je i do promena u stručnom žiriju, u kojem će se po prvi put naći predstavnici uspešnih kompanija iz Srbije, Hrvatske,  Severne Makedonije i Slovenije.

„Ovim takmičenjem obraćamo se mladim ljudima i podstičemo ih da ne čekaju idealnu priliku za posao iz snova, nego da je sami stvore. Jedina obaveza pobednika takmičenja je da ako njihov startup uspe u razvoju i dostigne milion evra tržišne vrednosti, u obavezi su da doniraju vrednost osvojene nagrade nekom novom projektu mladih preduzetnika“ – izjavio je Nikola Stolnik, direktor tvrtke Good Game Global.

Kao i do sada, proces takmičenja sastoji se od tri faze. Prijave pristigle do 15. novembra biće  evaluirane od strane stručnog žirija na osnovu tri grupe kriterijuma: kreativnosti, originalnosti i inovativnosti; skalabilnosti, izvodljivosti i detaljnosti priložene dokumentacije. Po završetku inicijalne evaluacije žiri bira devet najboljih projekata koji idu u finale, dok će desetog finalistu izabrati publika svojim glasovima. Finale takmičenja održaće se 4. decembra u Algebra Labu u Zagrebu, gde će stručni žiri proglasiti pobednički tim koji osvaja novčanu nagradu u vrednosti 14.000 evra.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.