Otvorena manifestacija ARLEMM u Beogradu

0
Foto: Ivan Zupanc Y

Koncertom i izložbom na Cvetnom trgu u Beogradu najavljen ARLEMM 202

Kulturno-umetničkim programom i otvaranjem izložbe fotografija na Cvetnom trgu u Beogradu, označen je početak manifestacije ARLEMM 2022, koju publika i ove godine može da prati uživo putem Yettel mreže.

 Veče je otvoreno muzičkim programom istaknutih umetnika iz kamernog ansambla Monk, Dejan Krsmanović kvinteta i Di luna bluz benda.

Tom prilikom otvorena je i izložba ,,ARLEMM umetnički karavan“ koja se istovremeno nalazi na dve atraktivne lokacije u Beogradu – na Cvetnom trgu i na savskoj promenadi „Beograda na vodi“. Autori izložbe su mladi umetnici, Milica Đorđević i Milovan Ilić, koji prate rad ove nesvakidašnje manifestacije od njenog nastanka.

 Nakon prestonice, izložba će svoj put nastaviti do Arilja, gde stiže 16. jula na dan zvaničnog otvaranja ARLEMM MANIFESTACIJE.

 „ARLEMM predstavlja jedinstven doživljaj sa kvalitetnim muzičkim programom, u umetnički i eko uređenom prirodnom ambijentu, koji će ove godine oplemeniti nastup Gudačke reprezentacije mladih izvođača na otvaranju ARLEMMa 16. jula u Arilju. Na ostrvu Uski Vir, na obalama Rzava – najčistije reke u Srbiji, ovog leta slušaćemo Zvonka Bogdana, Zoster, Queen real tribute i mnoge druge“, istakao je direktor ARLEMM manifestacije Dragutin Mladenović i pozvao publiku da poseti Arilje.

 Prisutnima se obratio ataše za kulturu Ambasade Austrije i direktor Austrijskog kulturnog foruma gospodin Adrijan Farks istakavši značaj saradnje Austrijskog kulturnog foruma i ARLEMM festivala.

 I ove godine partner manifestacije je kompanija Yettel putem čije mreže će publika uživo pratiti dešavanja i program manifestacije. Tim povodom, Milica Begenišić, menadžerka Yettel fondacije osvrnula se na dugogodišnju saradnju sa ARLEMM-om: ,,ARLEMM i Yettel imaju isti cilj – da muziku i umetnost učinimo dostupnim što većem broju ljudi. Posebno nam je drago što, zahvaljujući našoj stabilnoj, pouzdanoj i brzoj mreži, i u godini u kojoj smo promenili brend, možemo doprineti tom plemenitom cilju. Izuzetno poštujemo to što ARLEMM već godinama sa neiscrpnim entuzijazmom i arlemm.rs ljubavlju ka muzici, prenosi prave vrednosti i mlađim generacijama. Drago nam je da upravo sa takvim organizacijama negujemo partnerstva.“

Centralno mesto ARLEMM-a čine edukativni programi u kojima eminentni profesori i predavači umetničke muzike i primenjenih umetnosti, svakodnevno održavaju radionice za talentovanu decu i mlade koji dolaze u Arilje iz celog sveta.

 Sa više od 120 održanih edukativnih radionica, 200 koncerata i 4500 individualnih časova nastave, ARLEMM zauzima vodeće mesto u kulturno-umetničkim događajima Srbije već više od jedne decenije. Realizuje se pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Biblioteke Dobrilo Nenadić i Opštine Arilje, SOKOJ-a, Goethe Instituta, Austrijskog kulturnog foruma, brenda Extreme Intimo i drugih društveno odgovornih kompanija i pojedinaca