Otvorena 100. dm drogerija u Srbiji: Kompanija donirala 300.000 dinara od prometa

  0
  Foto: Zoran Mirčetić

  Najveći drogerijski lanac u Evropi otvorio je 5. marta jubilarnu 100. dm drogeriju u Srbiji, a prvu u Leskovcu, čime nastavlja širenje na domaćem tržištu.

  U skladu sa dugogodišnjom praksom kompanije, početak rada nove drogerije propraćen je humanitarnom akcijom. Poznati Leskovčanin Andrija Jović radeći za kasom dm-a prikupio je 300.000 dinara koji će biti uručeni „Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Leskovac“.

  Kompanija dm drogerie markt posluje u Srbiji od 2004. godine, a proteklu jubilarnu 15. godinu poslovanja u Srbiji zaokružila je sa zabeleženim rastom od 21,9 odsto i ostvarenim prometom od 13,3 milijarde dinara. Paralelno sa uspešnim poslovnim rezultatima, kompanija nastoji da na svakom koraku ulaže u zajednicu u kojoj posluje, o čemu svedoče brojna priznanja stručne javnosti, između ostalih, Nacionalna nagrada Privredne komore Srbije za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“, kao i nagrada Privredne komore Srbije „Beogradski pobednik“ za ostvarene rezultate privređivanja.

  Sa asortimanom od preko 13.500 proizvoda, dm drogerije važe kao mesto kupovine svega na jednom mestu, od segmenta lepote, prirodne kozmetike, organske hrane, lične higijene, do proizvoda za domaćinstvo i negu beba. Pored toga, dm je jedan od najvećih ponuđača privatne robne marke na tržištu Srbije, sa skoro 4.000 proizvoda. Dobro poznati dm brendovi – Balea, alverde, dmBio, babylove, Denkmit i drugi garantuju identičan kvalitet u svih 13 zemalja u kojima kompanija posluje. dmBio je brend sa najširim asortimanom organske hrane u Srbiji sa preko 350 proizvoda.

  Kompanija dm drogerie markt trenutno posluje u 13 zemalja Evrope, sa mrežom od preko 3.600 prodajnih objekata i preko 62.000 zaposlenih. Računajući novootvorenu drogeriju u Leskovcu, danas kompanija posluje sa 100 drogerija u 28 gradova širom zemlje.