Otvoren novi konkurs za dodelu stipendija

  0

  Carlsberg i Dunđerski Fondacija već šestu godinu nagrađuje najbolje studente

  Tradicionalno, već šestu godinu zaredom, Carlsberg i Dunđerski Fondacija otvorila je novi konkurs za dodelu stipendija studentima odabranih fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Naime, ove godine 16 stipendija biće dodeljeno najboljim studentima određenih katedri Tehnološkog, Pravnog, Ekonomskog i Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, a za školsku 2019/2020. godinu.  Pojedinačna vrednost stipendije iznosi 100.000 dinara.

  Na raspisani konkurs mogu da se prijave studenti druge, treće, četvrte godine osnovnih i master studija Tehnološkog fakulteta, smer Biotehnologija, studijsko područje Prehrambena biotehnologija, zatim, studenti druge, treće i četvrte godine Pravnog fakulteta, studenti druge, treće i četvrte godine Ekonomskog fakulteta, kao i studenti treće i četvrte godine Fakulteta tehničkih nauka, studijskih programa Mehatronika, Proizvodno mašinstvo i Saobraćaj i transport.

  Konkurs traje od utorka, 26. novembra do petka, 6. decembra 2019. godine, a dobitnici stipendija biće proglašeni do kraja decembra. Sve potrebne informacije o konkursu dostupne su na vebsajtu Carslberg i Dunđerski Fondacije na cdfondacija.rs.

  Carlsberg i Dunđerski Fondacija osnovana sa ciljem nastavka tradicije dobročinstva koju su negovali Jakob K. Jakobsen, koji je još davne 1876. godine osnovao Carlsberg Fondaciju i poznatog srpskog privrednika i dobrotvora, Lazara Dunđerskog, osnivača pivare u Čelarevu.