Otvara se granica između Bugarske i Grčke za srpske državljane, potvrdio Dačić

0
Foto: Profimedia / Ilustracija

Vlada Grčke donela je odluku kasno večeras da dozvoli prelazak granice za državljane Srbije između Bugarske i Grčke, objavio je Blic.

Vest je potvrdio i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

“Posle celodnevnih razgovora sa zvaničnicima Grčke, obavestili su me večeras da će početi da puštaju naše građane preko bugarsko-grčke granice”, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić za Blic.

On je rekao i da će sutra tokom dana biti doneta i zvanična odluka.

“Sutra tokom dana biće doneta zvanična odluka da je granica otvorena za sve srpske turiste. Za sada će odluka da se odnosi na granicu sa Bugarskom i još nije prelomljeno oko prelaza sa Severnom Makedonijom. Nadam se da će uskoro biti dozvoljen i prelaz iz Severne Makedonije”, rekao je Dačić.

Konzul Srbije u Atini Milan Vukosavljević rekao je da su srpski turisti već počeli da prelaze granične prelaze i da su na putu ka letovalištima.

Srpske turiste koji su se uputili ka Grčkoj danas je sačekala odluka grčkih vlasti da će to biti moguće tek od 1. jula. Odluka o delimičnom otvaranju granica kojom, između ostalog, i srpskim državaljanim nije omogućen ulazak u Grčku, objavljena je danas u grčkom Službenom glasniku i odmah je stupila na snagu, rekao je ranije danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacije Rasim Ljajić.