Otvara se granični prelaz za srpske državljane: U Grčku moguće i preko Evzonija…

0

Ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević saopštio je da je zvaničnom odlukom grčke vlade, koja je upravo objavljena u Službenom listu Grčke, od danas za srpske državljane otvoren i granični prelaz “Evzoni”.

“Evzoni” će biti otvoren svakodnevno, od 07:00 do 23:00, dok će granični prelaz “Promahonas” biti otvoren 24 časa dnevno, prenosi N1.

Granični prelaz bio je zatvoren zbog pandemije koronavirusa. Grčka je jedna od zemalja u kojima najviše građana Srbije odlazi na letovanje.

Spasojević je ranije danas podsetio da građani Srbije preko Bugarske nesmetano mogu ući u Grčku, pod istim uslovima.

Kako je rekao Spasojević, juče je grčki premijer Kirjakos Micotakis na sastanku sa Anom Brnabić rekao da će granični prelaz Evzoni biti otvoren za srpske državljane.

„Da će moći u Grčku da ulaze sa potvrdama o vakcinaciji ili PCR testom. Najjednostavnije će za proceduru svakako biti potvrda o vakcinaciji, jer na odlazak na grčka ostrva će biti potrebno ili uverenje o vakcinaciji, ili novi PCR test ne stariji od 72 sata, to je za one koji budu želeli da nastave svoje putovanje kroz Grčku. Očekujemo da službeni glasnik bude objavljen u toku dana, tek tada ćemo znati kada će biti otvoren granični prelaz“, kaže ambasador.